facebook

Так готує моя бабуся: дуже пишні і смачні печінкові котлети з секретом – всі випрошують рецепт

Котлети з печінки можуть бути смачними, пишними і незвичайними. Приготуйте за цим рецептом і ви закохаєтесь у цю страву. Оцінять такі котлети і дорослі і діти.

Печінка – дуже корисний і доступний по ціні субпродукт. Багато людей не люблять печінку лише через те, що не вміють її смачно готувати. Цей продукт дійсно дуже примхливий у приготуванні: якщо печінку перетримати на плиті, вона стає жорсткою і не смачною.

Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний рецепт з печінки, який сподобається кожному. Печінкові котлети за цим рецептом виходять нереально ніжні, пишні і дуже смачні.

Необхідні інгредієнти:

  • печінка яловича – 500 г;
  • цибуля – 150 г;
  • морква – 150 г;
  • яйце – 1 шт;
  • борошно – 100 г;
  • сіль – 1 ч.л;
  • чорний перець за смаком;
  • олія для смаження.

Для соусу:

  • цибуля – 150 г;
  • бекон (свиняча грудинка) – 100 г;
  • томати у власному соку – 100 г;
  • твердий сир – 100 г;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Яловичу печінку, цибулю та моркву нарізаємо у довільній формі і пропускаємо через м’ясорубку. Додаємо до отриманого фаршу яйце, сіль, перець і добре перемішуємо. Туди ж додаємо борошно і знову перемішуємо.

Розігріваємо сковорідку з рослинною олією і столовою ложкою викладаємо котлети. Для однієї котлети беремо 2 ложки фаршу, так вони будуть пухкіші.

Рецепт пишних і соковитих печінкових котлет з секретом
Рецепт пишних і соковитих печінкових котлет з секретом

Обсмажуємо котлети з двох сторін до золотистості. В середині котлети можуть не просмажитися – це не страшно, адже в подальшому вони будуть доготовлюватися у духовці.

Приготуємо соус. Цибулю ріжемо дрібним кубиком. Також дрібно ріжемо бекон. Томати у власному соці, або свіжі помідори пробиваємо блендером до однорідності.

Розігріваємо сковорідку. Спочатку обсмажуємо бекон, потім додаємо до нього цибулю і заливаємо томатним соусом. Тушкуємо все 10 хвилин, солимо, перчимо і вимикаємо.

Рецепт пишних і соковитих печінкових котлет з секретом
Рецепт пишних і соковитих печінкових котлет з секретом

Беремо форму для випікання і змащуємо її олією. Викладаємо у форму котлети. На кожну котлету ложкою викладаємо соус і натертий на дрібну тертку твердий сир.

Рецепт пишних і соковитих печінкових котлет з секретом
Рецепт пишних і соковитих печінкових котлет з секретом

Ставимо котлети у зарання розігріту духовку при температурі 180 градусів на 30 хвилин.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?

Одні просять, щоб було що випити, інші – коней: що є у райдері Полякової, Каменських та інших артистів

Кожен артист висуває певні вимоги до організаторів концерту, куди їх запрошують. Ці вимоги називаються райдер. Окрім звичайних речей деякі артисти замовляють щось дійсно неординарне.

Дружина Романа Сасанчина, який переміг у “Голосі країни 10”, виплеснула свої емоції: “Дикий істеричний плач”

За родинним життям Романа Сасанчина стежить чимало людей після того, як молодик здобув перемогу в "Голосі країни". Дружина Іванна теж частенько виходить на зв'язок, розповідаючи про власні проблеми.

“Квартет вкупі”: Юрій Горбунов і Катерина Осадча замилували мережу цим фото. Дітки схожі, як 2 краплі води

Знаменитий український телеведучий Юрій Горбунов замилував мережу світлиною з родиною у повному складі. Ведучий не часто ділиться особистим життям, тому фото викликало безліч відгуків у мережі.

Зірка “Дизель Шоу” Яна Глущенко згадала жінку, за якою плакала вся країна: Марини Поплавської немає 6 років

20 жовтня 2018 року назавжди стало для акторів "Дизель Шоу" чорним днем. Адже саме тоді водій автобуса, в якому поверталися з гастролей, не впорався з керуванням. Підсумок став трагічним.