Шикарна печінка у сметанковому соусі на сковороді: кращий рецепт. 3 ложки – і ніжна вечеря на вашому столі

Приготувати смачну печінку можна завдяки цьому рецепту. Апетитну та ніжну текстуру страви створює особливий сметанковий соус, що готується простіше простого.

Простий, але дуже смачний рецепт підійде до вечері або обіду. Печінка на сковороді готується в сметанковому соусі, а всього декілька секретів допоможуть отримати ніжну текстуру. Розповідаємо про кроки приготування страви.

Як приготувати ніжну печінки

Вам потрібно: 600 грамів печінки, 3 цибулини, 2 зубчики часнику, 1 чайна ложка гірчиці, пів чайної ложки солі, 3 столові ложки сметани, чорний перець на смак.

Спочатку потрібно взяти печінку та промити її, а потім нарізати на шматочки та викласти у миску. До слова, вам допоможе порада з інтернету – печінку краще замочувати в окропі, адже він допоможе прибрати гіркоту всього за декілька хвилин. Залиште печінку в окропі на 3 хвилини. Після цього злийте воду. Наріжте цибулю.

Кулінари поділились простим рецептом ніжної і дуже смачної печінки у сметанковому соусі
Кулінари поділились простим рецептом ніжної і дуже смачної печінки у сметанковому соусі

На сковорідку налийте трішки олії, викладіть цибулю та посмажте до легкого золотистого відтінку. Після цього додайте на сковорідку часник і через пів хвилини викладіть нарізану печінку. Тушкуйте під кришкою протягом 4 хвилин. Далі у сковорідку додайте гірчицю, яка допоможе розм’якшити печінку. Додайте сметану та трішки чорного перцю.

Зробіть мінімальний вогонь і закрийте кришкою. Тушкуйте страву протягом 10 хвилин. Після цього печінка готова. Подавайте її до столу з картопляним пюре та маринованими огірками, вони доповнять страву.

Кулінари поділились простим рецептом ніжної і дуже смачної печінки у сметанковому соусі
Кулінари поділились простим рецептом ніжної і дуже смачної печінки у сметанковому соусі

Після приготування краще не давати печінці довго холонути. Страва набагато смачніша, якщо подавати її гарячою, щойно з вогню. У такому разі і соус буде смакувати по-іншому, і печінка залишатиметься ніжнішою.

Популярне

Схожі статті

Де зараз актори серіалу “Леся+Рома”: Ірма Вітовська рвалась на передову, чого не скажеш про Дмитра Лаленкова

Ще не забуті часи, коли комедійний серіал "Леся + Рома" збирав перед екранами величезну кількість глядачів. Відтоді минуло багато подій, що вплинули на долі акторів, які зіграли головні ролі.

Сумно, аж за край: 77-річна Софія Ротару, її син та онук люблять Україну здалека та спілкуються російською

Протягом десятиліть Ротару отримувала народну любов та найвищі нагороди, включно зі званням Героя України. Втім, попри її величезний внесок в українську естраду, ставлення до неї неоднозначне.

Додайте це до борошна і оладки вийдуть пухкі, смачні і ароматні. Рецепт пишного тіста на кефірі

Швидкі, м'які та пухкі – ці оладки з яблуками виходять ідеальними! Спробуйте приготувати оладки за цим рецептом і вони стануть вашими улюбленими.