Смачний рецепт торта “Наполеон” за 30 хвилин без метушні з тістом: спосіб приготування з листкового тіста

Сьогодні приготуємо лінивий рецепт торта "Наполеон". В нас не буде довгої метушні з тістом, коржами, все буде елементарно, швидко, просто і легко, а найголовніше – дуже смачно. 

Інгредієнти:

  • 2 шт яєць
  • Дрібка солі
  • 130 г цукру
  • 30 г кукурудзяного крохмалю
  • 500 мл теплого молока
  • 15 г ванільного цукру
  • 500 г листкового бездріжджового тіста
  • 250 г маскарпоне (або жирні збиті верши, або вершкове масло – 150 г)
  • 1 ст.л. цукрової пудри

Спосіб приготування:

Готуємо крем. Беремо місткість та розбиваємо 2 яйця, додаємо дрібку солі для балансу смаків, 130 грамів цукру та 30 грамів кукурудзяного крохмалю (можна замінити на борошно). Тепер вінчиком все ретельно перемішуємо, щоб все стало однорідною масою.

Далі додаємо 500 мл теплого молока, перемішуємо та ставимо каструлю на середній вогонь на плиті. Перемішуємо нашу суміш силіконовою лопаткою, потім, коли маса почне загустати, можна скористатись вінчиком. Коли крем почне закипати – варимо ще 1-2 хвилини та прибираємо з плити.

Додаємо до суміші 15 грамів ванільного цукру та все ретельно перемішуємо.

Тепер охолоджуємо крем – це можна зробити за допомогою великої миски з холодною водою, або, якщо у вас є час – дати охолонути при кімнатній температурі, а потім в холодильнику.

Посипаємо борошном поверхню та беремо 500 грамів листкового бездріжджового тіста. Кожну частину нарізаємо на тоненькі смужки, потім все розрізаємо на маленькі квадрати. Щоб з тістом було простіше працювати, воно має бути ще трохи холодним.

Далі готуємо противень та пергамент, перекладаємо на нього наші маленькі кубики. Випікаємо тісто при температурі 220 градусів орієнтовно 15 хвилин – вони мають підрости та покритися золотистою скоринкою.

Рецепт приготування торта Наполеон за 30 хвилин. Фото: YouTube-канал Alina FooDee
Рецепт приготування торта Наполеон за 30 хвилин. Фото: YouTube-канал Alina FooDee

Тепер повертаємось до охолонувшого крему – додаємо до нього 250 грамів маскарпонів (або жирні збиті верши з холодильнику, або вершкове масло кімнатної температури – 150 г). Ми маємо збити міксером цю масу.

Готове тісто перекладаємо на тарілку, беремо частину на окремо посудину.

Беремо круглу форму діаметром 22 см та не забуваємо вистелити пергамент на дно форми. Всі подушечки, крім маленької частини, яку відклали, перекладаємо в готовий крем та перемішуємо лопаткою. Тепер все перекладаємо у форму та все обережно вирівнюємо.

Ставимо майже готовий торт в холодильник, щоб він настоявся. Бажано – на ніч, або на годин 6.

Після цього потрібно подрібнити залишок тіста, який ми відкладали, зараз будемо прикрашати тортик. Тепер у цю крихту додаємо трохи цукрової пудри, щоб придати їй смаку.

Знімаємо форму з нашого тортика і тепер посипаємо крихту зверху та по боках тортика. Смакуємо з чаєм цей неймовірний апетитний торт.

Рецепт приготування торта Наполеон за 30 хвилин. Фото: YouTube-канал Alina FooDee
Рецепт приготування торта Наполеон за 30 хвилин. Фото: YouTube-канал Alina FooDee

Популярне

Схожі статті

Сумно, аж за край: 77-річна Софія Ротару, її син та онук люблять Україну здалека та спілкуються російською

Протягом десятиліть Ротару отримувала народну любов та найвищі нагороди, включно зі званням Героя України. Втім, попри її величезний внесок в українську естраду, ставлення до неї неоднозначне.

Додайте це до борошна і оладки вийдуть пухкі, смачні і ароматні. Рецепт пишного тіста на кефірі

Швидкі, м'які та пухкі – ці оладки з яблуками виходять ідеальними! Спробуйте приготувати оладки за цим рецептом і вони стануть вашими улюбленими.

Які вони непостійні! Санта Дімопулос, MamaRika, Анна Трінчер, Алла Кудлай змінили колір волосся на рожевий

Жінки обожнюють змінювати імідж. Їх приваблюють не лише нові луки, але й зовнішні перевтілення. Навіть із кольором волосся експериментують. Тож можемо побачити, як пасують зіркам рожеві відтінки.