Натираю буряк і додаю цей секретний інгредієнт: виходить цікавий салат, який зникає зі столу за 1 хвилину

Інгредієнтів у цьому салаті небагато – буряк, часник та цибуля. Та завдяки використанню соусу ткемалі звичайний відварений бурячок перетворюється на справжній делікатес.

Вам знадобиться:

  • 4 середніх буряки;
  • 1 червона цибулина;
  • 1 зубчик часнику;
  • 50 г зелені;
  • 2 ст.лож. соусу ткемалі;
  • 2 ст.лож. олії;
  • 3 г чорного меленого перцю;
  • 3 г солі.
Грузинський салат із буряком та соусом ткемалі

Для приготування грузинського салату бурячки вимийте і варіть, не обчищаючи шкуринку, до готовості. У воду додайте дрібку лимонної кислоти, щоб буряк не втратив яскравість кольору. Можете запекти овочі у фользі в духовці, якщо є бажання. Так буде ще смачніше.

Грузинський салат із буряком та соусом ткемалі

Візьміть мікс із зелені – кріп, петрушку, кінзу. Промийте під краном, промокніть паперовим рушником. Дрібно наріжте. Обчищений зубчик часнику пропустіть крізь прес або дуже дрібно наріжте ножем.

Цибулину обчистьте, промийте, наріжте півкільцями або трішки дрібніше. Червона цибуля краще пасує до цього салату за кольором, та й смак готової страви покращить. Холодний варений буряк натріть на тертушці.

Грузинський салат із буряком та соусом ткемалі

Змішайте буряк із цибулею, часником, зеленню. Додайте соус ткемалі та олію. Посоліть і поперчіть страву. Окрім чорного перцю можете всипати й інші улюблені спеції. Перемішайте. Все! Грузинський салат із буряком готовий.

Грузинський салат із буряком та соусом ткемалі

Влітку його можна подавати як самостійну страву. Взимку знадобиться ще й гарнір. Така закуска навіть на святковому столі приверне увагу гостей, які обов’язково поцікавляться рецептом подібної смакоти.

Як бачите, готується салат за лічені хвилини. Звісно, буряк треба відварити завчасно, щоб устиг прохолонути. Якщо бурячки маленькі, достатньо буде 1 години на повільному вогні. Середні варіть 1,5 години. А якщо великі, то знадобиться аж 2 години.

Популярне

Схожі статті

“Можна копита відкинути”: 35-річна Ксенія Мішина назвала причину, чому останнім часом так багато працює

Українська актриса Ксенія Мішина зізналась, що останнім часом дуже багато працює. Як виявилось, робить вона це не для себе та навіть не для власного сина Платона.

Наталія Могилевська – мати двох, дружина і справжня господиня: рецепт шарлотки від української співачки

Відома українська співачка Наталія Могилевська розповіла, як готує яблучну шарлотку для своїх рідних. Зірка зізналась, що має фірмовий рецепт, який подобається всім.

“Я не жила в цій квартирі 4 роки”: Оля Полякова показала ремонт у київській оселі, де впала стеля. ФОТО

Ремонт у київській квартирі Олі Полякової тривав довгих 4 роки. Та, певно, повернення доньки Аліси з Англії та необхідність школярці жити в столиці значно прискорили темпи робіт.