facebook

Останнім часом стала частіше купувати вірменський лаваш: показую, яку смакоту можна з нього приготувати

Простий, але такий смачний рецепт страви, яка готується зі звичайних лавашів. Не потрібно працювати з борошном і тістом, аби порадувати себе смаколиком.

Кулінари запевняють – професіонала видає не вміння витрачати купу часу на приготування тих чи інших страв, а можливість оптимізувати процес, аби за короткий проміжок часу зробити справжній кулінарний шедевр. Не потрібно довго возитись із тістом для чебуреків, якщо з вірменським лавашем все вийде так само смачно. Ділимось рецептом, простіше якого вигадати вже нічого неможливо.

Як приготувати чебуреки з лавашів

Для приготування страви вам знадобиться 3 листи лаваша по 80 грамів, 300 грамів комбінованого фаршу та 2 великі цибулини. Також знадобиться сіль, спеції та 30 мілілітрів води. Цього вистачить на 12 мініатюрних чебуреків.

Цибулю потрібно очистити від лушпиння та помити, а потім – подрібнити за допомогою блендера чи нарізати ножем. У миску викладіть фарш і додайте цибулю, влийте 30 мілілітрів води та додайте сіль і спеції. Чорний перець – обов’язковий компонент.

Простий і дуже смачний рецепт чебуреків зі звичайного вірменського лаваша
Простий і дуже смачний рецепт чебуреків зі звичайного вірменського лаваша

Крім того, ви можете додати сушений часник, солодку паприку чи навіть коріандр – все це лише прикрасить смак страви. Добре перемішайте фарш. Візьміть тонкий лист лаваша та розріжте його на прямокутники. Кожен лист поділіть на 4 рівні частини. У вас вийде основа для 12 чебуреків.

Візьміть одну заготовку та на половину викладіть тонкий шар фаршу. Візьміть яйце та збийте його, край лаваша змастіть пензликом з яйцем і закрийте. Притисніть краї так, аби вони склеїлись. Яєчна суміш у цьому допоможе. Це потрібно для того, аби сік не витікав у процесі приготування.

Простий і дуже смачний рецепт чебуреків зі звичайного вірменського лаваша
Простий і дуже смачний рецепт чебуреків зі звичайного вірменського лаваша

На сковорідку налийте олію та прогрійте її. Смажте чебуреки з обох сторін до появи золотистої скоринки. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?

Одні просять, щоб було що випити, інші – коней: що є у райдері Полякової, Каменських та інших артистів

Кожен артист висуває певні вимоги до організаторів концерту, куди їх запрошують. Ці вимоги називаються райдер. Окрім звичайних речей деякі артисти замовляють щось дійсно неординарне.

Дружина Романа Сасанчина, який переміг у “Голосі країни 10”, виплеснула свої емоції: “Дикий істеричний плач”

За родинним життям Романа Сасанчина стежить чимало людей після того, як молодик здобув перемогу в "Голосі країни". Дружина Іванна теж частенько виходить на зв'язок, розповідаючи про власні проблеми.

“Квартет вкупі”: Юрій Горбунов і Катерина Осадча замилували мережу цим фото. Дітки схожі, як 2 краплі води

Знаменитий український телеведучий Юрій Горбунов замилував мережу світлиною з родиною у повному складі. Ведучий не часто ділиться особистим життям, тому фото викликало безліч відгуків у мережі.

Зірка “Дизель Шоу” Яна Глущенко згадала жінку, за якою плакала вся країна: Марини Поплавської немає 6 років

20 жовтня 2018 року назавжди стало для акторів "Дизель Шоу" чорним днем. Адже саме тоді водій автобуса, в якому поверталися з гастролей, не впорався з керуванням. Підсумок став трагічним.