Останнім часом стала частіше купувати вірменський лаваш: показую, яку смакоту можна з нього приготувати

Простий, але такий смачний рецепт страви, яка готується зі звичайних лавашів. Не потрібно працювати з борошном і тістом, аби порадувати себе смаколиком.

Кулінари запевняють – професіонала видає не вміння витрачати купу часу на приготування тих чи інших страв, а можливість оптимізувати процес, аби за короткий проміжок часу зробити справжній кулінарний шедевр. Не потрібно довго возитись із тістом для чебуреків, якщо з вірменським лавашем все вийде так само смачно. Ділимось рецептом, простіше якого вигадати вже нічого неможливо.

Як приготувати чебуреки з лавашів

Для приготування страви вам знадобиться 3 листи лаваша по 80 грамів, 300 грамів комбінованого фаршу та 2 великі цибулини. Також знадобиться сіль, спеції та 30 мілілітрів води. Цього вистачить на 12 мініатюрних чебуреків.

Цибулю потрібно очистити від лушпиння та помити, а потім – подрібнити за допомогою блендера чи нарізати ножем. У миску викладіть фарш і додайте цибулю, влийте 30 мілілітрів води та додайте сіль і спеції. Чорний перець – обов’язковий компонент.

Простий і дуже смачний рецепт чебуреків зі звичайного вірменського лаваша
Простий і дуже смачний рецепт чебуреків зі звичайного вірменського лаваша

Крім того, ви можете додати сушений часник, солодку паприку чи навіть коріандр – все це лише прикрасить смак страви. Добре перемішайте фарш. Візьміть тонкий лист лаваша та розріжте його на прямокутники. Кожен лист поділіть на 4 рівні частини. У вас вийде основа для 12 чебуреків.

Візьміть одну заготовку та на половину викладіть тонкий шар фаршу. Візьміть яйце та збийте його, край лаваша змастіть пензликом з яйцем і закрийте. Притисніть краї так, аби вони склеїлись. Яєчна суміш у цьому допоможе. Це потрібно для того, аби сік не витікав у процесі приготування.

Простий і дуже смачний рецепт чебуреків зі звичайного вірменського лаваша
Простий і дуже смачний рецепт чебуреків зі звичайного вірменського лаваша

На сковорідку налийте олію та прогрійте її. Смажте чебуреки з обох сторін до появи золотистої скоринки. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Мама знайшла рецепт зі старого записника, а мені сподобалось: овочевий салат “Десятка” в банках на зиму

Якщо ви хоч раз готували салати на зиму, то, напевно, вже знаєте про дивовижний і дуже простий у приготуванні салат "Десятка". Він отримав свою назву завдяки ідеальній пропорції інгредієнтів.

Справжні квашені помідори на зиму “Як із бочки”: такі можна зберігати навіть в квартирі або на балконі

Квашені помідори, приготовані за цим рецептом, можуть зберігатись протягом довгого часу в умовах звичайної квартири. Достатньо просто дослухатись до порад, описаних у статті.

Ці жінки народили легенд: ви ахнете, побачивши, як виглядають мами Наталії Могилевської і Світлани Лободи

Мама – найближча і найрідніша людина для більшості людей. Матері Наталії Могилевської та Світлани Лободи зіграли важливу роль у житті своїх доньок.