Желе з червоної смородини варю за 20 хвилин: минулу зиму всі дякували мені, що закрила баночок із запасом

Усього за 20 хвилин можете приготувати смачне желе з червоної смородини, щоб використовувати взимку для випічки чи просто до чаю. Солодощі виходять гарного кольору й дуже ароматні.

Вам знадобиться:

  • 1,5 кг червоної смородини;
  • 1,5 кг цукру.
Желе з червоної смородини за 20 хвилин

Для желе ягоди червоної смородини мають бути стиглими й не зіпсованими. Співвідношення ягід до цукру 1:1, тож можете брати будь-яку кількість смородини й додавати рівно стільки ж цукру.

Червону смородину промийте під проточною водою. Гілочки відривати не потрібно. Банки з кришками завчасно простерилізуйте, щоб були напоготові. Каструлю для варіння желе обирайте так, щоб коли заклали ягоди й цукор, залишалася ще половина вільного місця.

Желе з червоної смородини за 20 хвилин

Покладіть червону смородину до місткості, в якій варитимете. Всипте цукор. Розімніть товкачиком. Робіть це довго – не менше 5 хвилин. Ягоди мають пустити сік і почати розчинювати цукор.

Желе з червоної смородини за 20 хвилин

Поставте каструлю на сильний вогонь. Маса буде розігріватися й дуже сильно пінитися. Коли закипить, підкрутіть до середнього вогню. Варіть близько 7 хвилин, постійно перемішуючи ложкою.

Желе з червоної смородини за 20 хвилин

Гаряче желе відкиньте на сито й перетріть. Чистий вміст відразу ж розлийте по слоїках. Кришки відразу не закатуйте. Нехай смородинове желе спочатку прохолоне й застигне. Згущувачі до смородини додавати не потрібно. У складі ягід чимало речовин, що мають здатність густішати.

З 1,5 кг червоної смородини виходить 1,5 л желе. Зберігати зимові припаси краще у підвалі чи холодильнику. Цукру менше класти не рекомендується, оскільки він виступає як консервант. Якщо додасте менше, термін придатності желе відразу знизиться.

Популярне

Схожі статті

Ніхто й ніколи не бачив жодного з її обранців: Леся Нікітюк вигадує романтичні стосунки з чоловіками?

Леся Нікітюк — одна з найбільш харизматичних і жартівливих ведучих. Але є одне питання, яке не дає спокою її шанувальникам: де ж таємничий "хтось", з яким вона нібито перебуває у стосунках? 

Ох, який смачний рецепт я знайшла: шоколадний торт з млинців із заварним кремом. Просто, смачно і красиво!

Цей десерт створює враження, ніби ви витратили години на його приготування, хоча насправді все значно простіше, ніж здається. Торт має показний вигляд, тож не соромно подати його й на святковий стіл.

Дмитро Жук більше не у фаворі: 30-річний хлопець з Америки зайняв місце в житті та серці Тіни Кароль

Не кожен вміє постійно триматися на вершині уваги. Але це точно не про Тіну Кароль. Варто лише співачці з'явитися на публіці поруч із чоловіком, як одразу починаються здогадки про новий роман.