Готую шикарний літній десерт, не вмикаючи духовки: сирний тортик із фруктами підкорив моїх домашніх

Без десерту навіть улітку не обійтися. Але бажано, щоб він був легким та корисним. Якщо змішати сир із фруктами та желатином, вийде якраз те, що треба. Головне, що духовку вмикати не доведеться.

Вам знадобиться:

  • 400 г кисломолочного сиру;
  • 180 мл молока;
  • 50 г черешні;
  • 50 г полуниці;
  • 1 персик;
  • 2 ст.лож. згущеного молока;
  • 0,5 ч.лож. ваніліну;
  • 20 г желатину.
Літній тортик із фруктами та сиром без випікання

Сирний десерт з ягодами та фруктами не обов’язково робити з вказаних інгредієнтів у рецепті. Можете додавати будь-які інші вітамінчики відповідно до сезону чи власного смаку.

Черешню, полуниці та персик вимийте й дайте обсохнути. Персик позбавте кісточки й наріжте на невеликі часточки. З черешні видаліть кісточки, а ягоди розріжте навпіл. Полуницю зробіть четвертинками.

Літній тортик із фруктами та сиром без випікання

Желатин залийте холодною водою й залиште на декілька хвилин, щоб набубнявів. У сотейник вилийте молоко. Додайте згущене молоко та ванілін. Перемішайте та доведіть до кипіння. Робіть це на слабкому вогні, постійно помішуючи. Кип’ятити не потрібно. Щойно закипить, відразу ж зніміть із вогню.

Літній тортик із фруктами та сиром без випікання

Додайте желатин і перемішайте, щоб він повністю розчинився у гарячому молоці. З’єднайте молочну суміш із кисломолочним сиром. Ретельно перемішайте до однорідності. Бажано це робити за допомогою міксера.

Літній тортик із фруктами та сиром без випікання

Додайте нарізані ягоди з фруктами. Акуратно перемішайте лопаткою. Розкладіть по силіконових формочках. Поставте до холодильника на 2 години чи й більше. Маса має повністю застигнути.

Можете викласти в одну велику форму або розкласти по креманках чи склянках. Коли сирно-фруктовий десерт застигне, вийміть його з форми. Наріжте на порції та подавайте до столу.

Популярне

Схожі статті

Чому Тіна Кароль як реп’ях вчепилася в молодого Олега Шумея: хоче заміж за юнака чи просто допомагає

Останнім часом в українському шоу-бізнесі з'явилося багато чуток щодо особливих стосунків між поп-дівою Тіною Кароль та молодим співаком Олегом Шумеєм.

Рецептів з буряка багато, але цей — найкращий: бурякова ікра — бюджетний варіант корисної та смачної закуски

У світі кулінарії існує безліч страв, які поєднують у собі не лише приємний смак, але й користь для здоров'я. Однією з таких страв є бурякова ікра.

Їм вже за 40, але вони досі бережуть свою свободу: Гордєєв, Данилко, Хіменес-Браво – найзірковіші холостяки

У світі шоу-бізнесу є чимало знаменитостей, які досі не побралися. Їм вже за 40, але вони продовжують насолоджуватися свободою і не поспішають ставати частиною традиційних сімейних стосунків.