Після цієї смакоти чоловік хотів одружитися зі мною вдруге: шоколадний торт Медовик, який просто тане у роті

Шоколадний медовик — це ідеальне поєднання аромату та насиченого смаку, яке підкорить серце кожного гурмана. Його приготування не потребує надзвичайних зусиль, а результат завжди вражає.

Шоколадний медовик — це поєднання двох улюблених смаків: ніжного медового аромату та насиченого шоколаду. Готується він не так складно, як може здатися на перший погляд, і точно вартий кожного витраченого на нього зусилля. Давайте разом створимо цей кулінарний шедевр!

Рецепт Медовика з шоколадними коржами
Рецепт Медовика з шоколадними коржами

Інгредієнти для коржів:

  • Борошно — 600 г
  • Цукор — 200 г
  • Мед — 150 г
  • Масло вершкове — 100 г
  • Яйця — 3 шт.
  • Сода — 1,5 ч.л.
  • Какао-порошок — 50 г

Для крему:

  • Сметана (20% жирності) — 800 г
  • Цукрова пудра — 200 г
  • Ванільний цукор — 1 ст.л.
  • Шоколад (для прикраси) — 100 г

Приготування:

Поставте велику каструлю з водою на вогонь і доведіть до кипіння. На неї поставте меншу каструлю так, щоб вона не торкалася води. У цій каструлі будемо готувати тісто.

У маленькій каструлі змішайте масло, цукор і мед. Постійно помішуючи, розтоплюйте інгредієнти до однорідної маси. Додайте соду і зніміть з вогню. Сода вступить у реакцію з медом, і маса збільшиться в об’ємі та посвітлішає. Дайте масі трохи охолонути і додайте по одному яйцю, ретельно перемішуючи кожного разу.

Як приготувати шоколадний торт Медовик
Як приготувати шоколадний торт Медовик

В окремій мисці змішайте борошно з какао-порошком. Поступово додайте цю суміш до рідкої основи, замішуючи тісто. Воно має бути м’яким і еластичним. Розділіть тісто на 8-10 рівних частин і загорніть кожну в харчову плівку. Відправте в холодильник на 1 годину.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Кожну частину тіста розкочуйте в тонкий круглий корж діаметром 20-22 см. Це зручно робити між двома листами пергаменту, щоб тісто не прилипало до качалки. Випікайте кожен корж протягом 5-7 хвилин до золотистого кольору. Коржі виходять дуже тонкими, тому стежте, щоб вони не пересохли. Після випікання залиште їх остигати.

Для приготування крему сметану викладіть в глибоку миску і додайте цукрову пудру та ванільний цукор. Ретельно перемішайте до однорідної маси. Якщо хочете отримати більш густий крем, попередньо відкиньте сметану на марлю, щоб стекла зайва рідина.

Шоколадний Медовик зі сметанним кремом
Шоколадний Медовик зі сметанним кремом

Кожен корж щедро змащуйте кремом, складаючи їх один на одного. Сметанний крем чудово просочує коржі, роблячи торт неймовірно ніжним. Верхній корж і боки торта також покрийте кремом. Шоколад натріть на дрібній тертці та посипте торт зверху для прикраси. Готовий торт поставте в холодильник мінімум на 4-6 годин, а краще на ніч. За цей час коржі просочаться кремом і стануть ніжними та соковитими.

Популярне

Схожі статті

Всі ми родом з дитинства: як виглядали зірки у безтурботні шкільні роки — Монатік, Полякова, Надя Дорофєєва

У кожного з цих зірок дитинство було різним, та всі несуть із собою мрії, які з'являлися саме в ту пору. І сьогодні цікаво озирнутися на їх минуле та побачити, як тодішні амбіції втілилися в життя.

Парадокс Олі Полякової: їй пасує будь-який колір, а вона обрала саме цей. Стильна зачіска української діви

Відома українська співачка завжди вміла привернути увагу публіки. Протягом довгих років своєї кар'єри вона ходила зі світлим кольором волосся. Чому не наважилась змінити?

Мистецтво зачаровувати: як готували наложниць турецьких султанів пройти “золотим шляхом” в покої правителя

Після виходу на екрани серіалу "Величне століття", інтерес до життя османських султанів і їхнього гарему різко зріс. Проте він давав поверхневе уявлення про складні й багатогранні ритуали того часу.