facebook

Смак родом із дитинства. Шоколадна ковбаска до чаю з горіхами: рецепт ласощів своїми руками за 15 хвилин

Шоколадна ковбаска - це десерт родом із дитинства. Він ідеально смакує до чаю або кави, а головне, що страва проста в приготуванні і з нею може впоратися кожен.

Шоколадна ковбаска — це один з тих десертів, який повертає нас у дитинство. Легкий у приготуванні та неймовірно смачний, цей десерт стане чудовим доповненням до чаювання з родиною чи друзями. Сьогодні ми поділимося з вами рецептом цього смаколика, який підкорить вас своєю простотою і неповторним смаком.

Рецепт родом із дитинства - шоколадна ковбаска
Рецепт родом із дитинства – шоколадна ковбаска

Для приготування шоколадної ковбаски нам знадобляться:

  • 500 г печива
  • 100 г горіхів (будь-яких на ваш смак: волоських, фундука, мигдалю)
  • 3-4 столові ложки какао-порошку
  • 3-6 столових ложок цукру (за смаком)
  • 180 г вершкового масла
  • 150 г молока

Приготування:

Візьміть печиво і подрібніть його на невеликі шматочки. Це можна зробити вручну, використовуючи качалку, або скористатися кухонним комбайном. Печиво має перетворитися в крихту, але деякі шматочки можуть залишатися трохи більшими для додаткової текстури.

Як формувати шоколадну ковбаску
Як формувати шоколадну ковбаску

Оберіть ваші улюблені горіхи і злегка підсмажте їх на сухій сковороді для посилення смаку. Після цього подрібніть горіхи ножем або у блендері. Горіхи мають бути нарізані досить дрібно, але не перетворюйте їх у порошок. Візьміть вершкове масло і розтопіть його на повільному вогні. Грійте масло до тих пір, поки воно не стане рідким і однорідним.

До розтопленого масла додайте какао-порошок і цукор. Ретельно перемішуйте, щоб какао і цукор повністю розчинилися в маслі, створюючи густу шоколадну суміш. Потім додайте молоко до шоколадної суміші, постійно перемішуючи, щоб уникнути грудок. Продовжуйте нагрівати суміш на повільному вогні, поки вона не стане однорідною і гладкою.

У великій мисці з’єднайте подрібнене печиво, горіхи та шоколадну суміш. Добре перемішайте, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися і утворили густу масу.

На робочу поверхню викладіть шматок харчової плівки або пергаментного паперу. Перекладіть на нього отриману масу і сформуйте її у вигляді ковбаски. Згорніть плівку або папір, щільно загортаючи масу, щоб надати їй форму ковбаски. Кінці плівки закрутіть, як у цукерки, для щільної упаковки.

Рецепт шоколадної ковбаски до чаю
Рецепт шоколадної ковбаски до чаю

Покладіть сформовану ковбаску у холодильник на 2-3 години або до тих пір, поки вона повністю не затвердіє. Найкраще залишити її на ніч для досягнення оптимальної консистенції.

Після охолодження дістаньте шоколадну ковбаску з холодильника, розгорніть її з плівки та наріжте на скибочки товщиною 1-2 см. Подавайте ковбаску до чаю або кави. Ви також можете прикрасити кожен шматочок подрібненими горіхами або кокосовою стружкою для додаткового смаку та презентації.

Популярне

Схожі статті

Син Таїсії Повалій “не оцінив” конфіскацію її майна в Україні: авто, 7 ділянок, будинок, квартиру і пісні

Таїсія Повалій не лише покинула Україну, але й дуже негарно висловлюється про власну батьківщину. За це колишню нардепку позбавили деякого майна та прав на виконання чудових пісень.

“Така подруга, що дзеркало лякається”: Маша Єфросиніна вперше чесно показала себе та Полякову за кадром

Маша Єфросиніна та Оля Полякова відомі своєю дружбою. Нещодавно знаменитості показали, як вони виглядають поза камерою, у повсякденному житті. Проте одна з подруг, схоже, навіть спить з укладкою.

Віктор Ющенко вперше за довгий час показав свою першу леді: як виглядає дружина екс-президента України

Всі думали, що Катерина Ющенко покинула чоловіка Віктора Андрійовича та гайнула в Америку. Насправді перша леді 3-го президента частенько буває в Україні та інших місцинах.

“Єдиний”: Софія Ротару показала, як виглядає могила чоловіка Анатолія Євдокименка, з яким прожила 30 років

Відома та шанована співачка Софія Ротару на роковини свого чоловіка Анатолія Євдокименка відвідала місце, де він спочиває вічним сном. Цим артистка поділилася зі своїми підписниками.

“Вона сказала “Так”!: Melovin розчарував, що не збирається одружуватися – сповістив про дещо інше

Інтрига з заручинами Melovin тривала недовго. Далеко не всі повірили, що Костя збирається стати на весільний рушник й мали рацію. Артист врешті розкрив інтригу двох долонь.

Гарбузові вежі та купа сонця: чоловік Алли Пугачової Максим Галкін показав, як США готується до Хелловіну

Відомий гуморист та шоумен Максим Галкін поділився з шанувальниками кадрами з сонячної Атланти, куди приїхав із концертом. Місто всіма силами готується до головного свята осені – Хелловіну.