Вечеря працюючої мами: швидко, смачно, ситно. Без клопотів і вистачить на 2 дні прокормити всю родину

Інколи не вистачає часу на приготування розкішної вечері, а швидко та смачно нагодувати родину хочеться. Плов з булгуром - чудовий варіант вечері без зайвого клопоту.

Плов — це страва, яку люблять і готують у багатьох країнах світу. Зазвичай плов асоціюється з рисом, проте сьогодні ми пропонуємо вам рецепт плову з булгуром. Булгур — це крупа з обробленої, подрібненої та просушеної пшениці. Він не тільки корисний, а й дуже смачний і легко готується. Плов з булгуром — це чудова альтернатива традиційному плову, яка додасть різноманітності у ваш раціон, а головне – готується набагато швидше.

Плов з булгуром – ідеальна вечеря
Плов з булгуром – ідеальна вечеря

Інгредієнти:

  • Булгур — 1 склянка
  • Куряче філе або яловичина — 300 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 середня цибулина
  • Морква — 1 велика морква
  • Часник — 2-3 зубчики
  • Рослинна олія — 2-3 столові ложки
  • Томатна паста — 2 столові ложки
  • Бульйон (курячий або овочевий) — 2 склянки
  • Спеції: зіра, куркума, паприка, чорний перець, сіль — за смаком
  • Зелень (петрушка, кінза) — для подачі

Приготування:

Промийте булгур під холодною водою. Наріжте куряче філе або яловичину кубиками середнього розміру. Очистіть та наріжте цибулю дрібними кубиками. Моркву натріть на великій тертці або наріжте соломкою. Часник дрібно наріжте.

У великій каструлі або сковороді розігрійте рослинну олію. Додайте нарізане м’ясо і обсмажте до золотистої скоринки. М’ясо повинно бути добре обсмажене з усіх боків.

Простий рецепт швидкої вечері
Простий рецепт швидкої вечері

До обсмаженого м’яса додайте нарізану цибулю. Обсмажуйте на середньому вогні, поки цибуля не стане прозорою. Потім додайте натерту моркву та дрібно нарізаний часник. Продовжуйте обсмажувати, помішуючи, доки морква не стане м’якою.

Додайте до м’яса та овочів томатну пасту і добре перемішайте. Обсмажуйте ще кілька хвилин, щоб паста розкрила свій аромат. Посоліть та додайте всі спеції: зіру, куркуму, паприку та чорний перець. Змішайте, щоб спеції рівномірно розподілилися по всій масі.

Як приготувати смачний плов за пів години
Як приготувати смачний плов за пів години

Додайте булгур до м’ясної суміші і добре перемішайте, щоб крупа просочилася всіма смаками та ароматами. Залийте все це бульйоном, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте каструлю кришкою і тушкуйте плов приблизно 20-25 хвилин, доки булгур не стане м’яким і не вбере всю рідину.

Після того, як булгур готовий, зніміть каструлю з вогню і дайте плову постояти під кришкою ще 10 хвилин. Перед подачею посипте плов дрібно нарізаною зеленню (петрушкою або кінзою).

Популярне

Схожі статті

Мадонна, Шер, Бейонсе ще ті каверзулі: вимагають кімнату для перук, супроводження копів, мовчазного водія

Кожна зірка висуває організаторам концерту райдер – список вимог, обов'язкових до виконання. Часто-густо доходить до крайнощів. Поцікавмось, що замовляють артисти собі у гримерку.

Додала це в банку і малосольні огірки вийшли в 10 разів краще, ніж у свекрухи: найшвидший рецепт “Хрусть”

Малосольні огірки за цим рецептом виходять дійсно малосольними. Вони дуже хрусткі, пряні і нереально смачні. Весь секрет у правильних пропорціях розсолу.

ТОП-10 захоплюючих серіалів, схожих на “Величне століття”, які ми радимо подивитися до кінця літа 2024

Добірка серіалів, схожих на "Величне століття", які зможуть так само захопити вашу увагу та здивувати цікавим, гострим сюжет з інтригами, зрадами та великим коханням.