У першу чергу взимку розходяться кабачки у томатній пасті: такої закрутки роблю побільше, щоб усім вистачило

Коли всі рецепти з кабачків уже перепробувано, починаю робити заготівлі на зиму. Овочі можна закрити з томатною пастою. Це чудова закуска до м'яса, риби, картоплі, гречки чи рису.

Вам знадобиться:

  • 2 кг кабачків;
  • 1,5 л води;
  • 4 ст.лож. томатної пасти з гіркою;
  • 3 ст.лож. олії;
  • 4 ч.лож. солі;
  • 6 ч.лож. цукру;
  • 6 зубців часнику;
  • 3 ст.лож. оцту.
Кабачки з томатною пастою на зиму

Для приготування кабачків із томатною пастою на зиму овочі ретельно вимийте. Зріжте плодоніжки. Бажано брати молоді кабачки, адже у них тоненька шкуринка та м’яке насіння.

Наріжте кабачки кружальцями завтовшки 0,5-1 см. Якщо кабачки старі, шкуринку зніміть, насіння видаліть. А великі кружальця розріжте навпіл або на 4 частини. Томатну пасту розведіть водою й розмішайте до однорідності.

Кабачки з томатною пастою на зиму

Змішайте цю суміш з олією. Всипте сіль та цукор. Якщо вам здається, що томатної пасти замало, можете взяти не 4, а 6-7 ложок. Гірше не буде. У томатну юшку додайте кабачки. Поставте каструлю на плиту.

Кабачки з томатною пастою на зиму

Дочекайтеся, поки закипить на сильному вогні. Потім прикрутіть конфорку та варіть пів години, щоб кабачки стали м’якими. Додайте обчищений та пропущений крізь прес часник. Влийте оцет. Перемішайте та спробуйте на смак. Можливо, вам захочеться додати ще трішки солі чи цукру.

Кабачки з томатною пастою на зиму

Витримайте кабачки на плиті ще 1-2 хвилини. Після цього розкладіть масу у простерилізовані банки. Накрийте стерильними кришками та закрутіть. Переверніть слоїки догори дриґом. Загорніть у теплу ковдру.

Нехай так залишаються, допоки повністю не прохолонуть. Лише потім перенесіть баночки з кабачками у томатному соусі в прохолодне місце, де вони зберігатимуться до холодів. У вас має вийти орієнтовно 4 слоїки по 0,7 л.

Популярне

Схожі статті

Мадонна, Шер, Бейонсе ще ті каверзулі: вимагають кімнату для перук, супроводження копів, мовчазного водія

Кожна зірка висуває організаторам концерту райдер – список вимог, обов'язкових до виконання. Часто-густо доходить до крайнощів. Поцікавмось, що замовляють артисти собі у гримерку.

Додала це в банку і малосольні огірки вийшли в 10 разів краще, ніж у свекрухи: найшвидший рецепт “Хрусть”

Малосольні огірки за цим рецептом виходять дійсно малосольними. Вони дуже хрусткі, пряні і нереально смачні. Весь секрет у правильних пропорціях розсолу.

ТОП-10 захоплюючих серіалів, схожих на “Величне століття”, які ми радимо подивитися до кінця літа 2024

Добірка серіалів, схожих на "Величне століття", які зможуть так само захопити вашу увагу та здивувати цікавим, гострим сюжет з інтригами, зрадами та великим коханням.