Желе з червоних порічок готую за маминим рецептом: виходить без загущувача густе та щільне, хоч ножем ріж

Червона порічка – це чудова ягода, яка відрізняється не лише своїм яскравим кольором та кисло-солодким смаком, але й високим вмістом природного пектину.

Завдяки цьому, з порічок можна приготувати густе та щільне желе без додавання загущувачів. Такий десерт зберігає натуральний смак та аромат ягід, а процес його приготування настільки простий, що не потрібно навіть прибирати гілочки. У цій статті ми розглянемо, як швидко та легко приготувати таке желе вдома.

Інгредієнти

  • Червона порічка
  • Цукор (з розрахунку 1:1 до об’єму ягід)

Приготування

Желе з червоних порічок без загущувачів

Свіжі порічки, ретельно промийте під холодною водою, не видаляючи гілочки.

Далі викладіть їх у велику каструлю з товстим дном і поставте її на середній вогонь і нагрівайте, постійно помішуючи. Незабаром ягоди почнуть виділяти сік. Продовжуйте варити порічки, доки вони повністю не розваряться. Це займає приблизно 10-15 хвилин.

Тепер отриману масу процідіть через дрібне сито або марлю, ретельно відтискаючи ягоди, щоб отримати максимальну кількість соку. Вичавки та гілочки можна викинути.

Після того виміряйте об’єм отриманого соку і додайте стільки ж цукру (1:1). Потім поверніть сік з цукром назад у каструлю і доведіть до кипіння на середньому вогні, постійно помішуючи, щоб цукор повністю розчинився.

Після закипання зменште вогонь і варіть, помішуючи, приблизно 15-20 хвилин. Піну, що утворюється на поверхні, не знімайте.

Щоб перевірити готовність желе, капніть трохи рідини на холодну тарілку. Якщо крапля швидко застигає і не розтікається, желе готове.

У цьому разі розлийте його по стерилізованих банках, поки воно ще гаряче та закрийте стерилізованими кришками й залиште до повного охолодження при кімнатній температурі.

Завдяки високому вмісту пектину в порічках, додаткові загущувачі не потрібні. Природний пектин забезпечить густу текстуру желе.

Готове желе зберігайте в прохолодному темному місці. Відкриту банку тримайте в холодильнику.

Популярне

Схожі статті

Вечеря працюючої мами: Швидко, Просто та Багато! Не люблю 2 години біля плити танцювати

Зі звичайних продуктів можна приготувати просто королівську вечерю. Якщо картоплю порізати соломкою і взяти свіжі шампіньйони, то біля плити довго стояти не доведеться.

Як позбутися жиру на животі: салат “5 столових ложок” допоміг мені схуднути на 10 кг

Схуднути і привести себе у гарну фізичну форму – не так складно, як вам здається. За допомогою цього смачного і корисного салату легко нормалізувати своє харчування і позбутися зайвих кг.

Ідеальна літня вечеря з кабачків від чоловіка-холостяка: готувати всього 15 хвилин, а насолодження на весь вечір

Приготування смачної літньої страви з кабачків, картоплі та моркви. Такі деруни можна скуштувати лише у саму сонячну пору року. Не пропустіть цю смакоту повз вас.