Це не рецепт, а знахідка! Онуки аж пищать від захвату: сирну запіканку з ягодами без борошна готую щонеділі

Коли справа доходить до приготування смачних і корисних десертів для дітлахів, сирна запіканка з ягодами – це завжди безпрограшний варіант. Але як зробити її ще кориснішою?

Замість борошна використовуйте манку! Вона додає запіканці ніжної текстури, а ягоди надають їй соковитості та свіжості. Ця сирна запіканка – справжня знахідка для дорослих, які хочуть порадувати своїх малюків смачним і корисним десертом.

Інгредієнти

  • 500 г сиру (домашнього або магазинного)
  • 3 яйця
  • 100 г манної крупи
  • 150 г цукру (можна менше, залежно від солодкості ягід)
  • 200 г змішаних ягід (малина, чорниця, полуниця тощо)
  • 1 чайна ложка ванільного цукру
  • 100 мл молока
  • 50 г вершкового масла (розтопленого)
  • Щіпка солі

Приготування

У невеликій мисці змішайте манну крупу з молоком і залиште на 20-30 хвилин, щоб манка набрякла. Це забезпечить ніжну текстуру запіканки.

А у великій мисці збийте яйця з цукром і ванільним цукром до утворення однорідної маси.

Потім додайте сир (використовуйте свіжий середньої жирності для найкращого результату. Якщо сир дуже зернистий, можна попередньо протерти його через сито), розтоплене вершкове масло і щіпку солі. Добре перемішайте.

Набряклу манку відправте до сирної маси й ретельно змішайте.

Свіжі ягоди, промийте та обсушіть, а тоді обережно поєднайте їх з сирною масою, щоб рівномірно розподілити по всій запіканці.

Заздалегідь розігрійте духовку до 180°C й змастіть форму для запікання вершковим маслом або вистеліть її пергаментним папером.

Тепер викладіть підготовлену сирну масу з ягодами у форму і розрівняйте поверхню.

Запікайте у розігрітій духовці приблизно 40-50 хвилин, або до золотистого кольору. Готовність запіканки можна перевірити, вставивши зубочистку в центр – вона повинна виходити чистою.

Сирна запіканка з ягодами без борошна

Готовому виробу потрібно трохи охолонути у формі перед тим, як нарізати його на порції.

Подавайте сирну запіканку з ягодами теплою або охолодженою, посипаною цукровою пудрою або поливши медом. Вона чудово смакує як самостійний десерт або разом з ложкою сметани чи йогурту.

Популярне

Схожі статті

“Перестигла черешня”: ці зірки показують соковиті ягоди частіше за інших – Дорофєєва, Нікітюк, Огнєвіч тощо

Зірки, навіть перебуваючи в одязі, здатні зробити так, що неможливо відвести погляду від їхнього декольте. Дуже сміливі вбрання обирають Дорофєєва, Нікітюк, Огнєвіч та інші.

31-річна Марія Яремчук ексклюзивно прокоментувала причетність Пономарьова до своєї дитини: “Аж незручно”

Марія Яремчук відверто прокоментувала ситуацію з приводу чуток навколо батька дитини, яку вона народила на початку травня та ніяк не коментувала цю подію.

Тоненькі ніжки і 10 підтяжок на обличчі: як виглядає 75-річна Алла Пугачова зараз – Кіркоров не впізнає

Відома співачка Алла Пугачова нещодавно перетнула 75-річний рубіж. Проте виглядає артистка ледь не на 40 років. Що або хто допомагає Примадонні зберігати молодість та красу?