І м’яса не треба! Вечеря, яку я можу їсти постійно: беру кабачки та сир і готую смачнющу запіканку

Кабачкова запіканка – ідеальна страва для вечері. Готується вона дуже просто та швидко, а смак страви виходить неперевершеним. Крім того, запіканка досить легка і не нашкодить вашій фігурі.

Кабачки – це смачний, корисний і доступний овоч, який готують по-різному. Хтось любить смажені кабачки, хтось їх запікає, хтось робить з кабачків рулетики, чи мариновані салати.

Пропонуємо до вашої уваги ще один дуже цікавий рецепт з кабачків. Кабачкова запіканка виходить смачною, ніжною, соковитою і не потребує доповнення. Така запіканка стане ідеальним варіантом для вечері. Крім того, що ця страва смачна, вона досить легка і низькокалорійна тому підійде навіть тим, хто слідкує за своєю фігурою.

Необхідні інгредієнти:

  • кабачки – 800 г;
  • яйця – 4 шт;
  • сметана – 4 ст. л;
  • твердий сир – 100 г;
  • сіль, перець за смаком;
  • часник – 1 зуб .;
  • кріп – 10 г;
  • зелена цибуля – 10 г.

Спосіб приготування:

Для цього рецепту краще обрати молоді кабачки невеликого розміру. Якщо ж ви берете старі кабачки, краще їх очистити від шкірки та насіння.

Кабачки нарізаємо невеликими кружечками товщиною 5-7 мм.

Рецепт соковитої кабачкової запіканки з сиром за 20 хвилин
Рецепт соковитої кабачкової запіканки з сиром за 20 хвилин

Злегка їх присолюємо і перемішуємо в окремій мисці. Готуємо заливку: для цього до чотирьох яєць додаємо сметану, сіль, перець, вичавлюємо зубчик часнику і ретельно все збиваємо вінчиком до однорідності.

Окремо натираємо твердий сир. Ідеально підійде моцарелла, сулугуні або інший сир, який вам подобається.

Беремо форму для випікання і змащуємо її ретельно вершковим маслом. Викладаємо у форму кабачки та заливаємо їх заливкою і посипаємо все натертим сиром.

Рецепт соковитої кабачкової запіканки з сиром за 20 хвилин
Рецепт соковитої кабачкової запіканки з сиром за 20 хвилин

Зарання розігріваємо духовку до температури 180°. У розігріту духовку ставимо запіканку і випікаємо її в середньому 30 хвилин до золотистої скоринки. В кінці приготування запіканку посипаємо нарізаною зеленню.

Цю страву можна подавати до столу як в гарячому так і в холодному вигляді. Запіканка виходить соковитою, ніжною і смачною.

Ця страва не потребує доповнення, тому її можна їсти у чистому вигляді, та за бажанням, таку запіканку можна подавати разом з м’ясом, або свіжим салатом.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Стало відомо, хто придумав загадковий образ Клавдії Петрівни: автор любить українську літературу

Іноді несподіваним чином пізнаєш для себе щось нове. Як от образ загадкової Клавдії Петрівни, під псевдонім якої тривалий час успішно виступала Соломія Опришко.

Хто наразі став талісманом Тоні Матвієнко: сивочолий Мірзоян спостерігає за романом з Романом своєї дружини

Світ шоу-бізнесу завжди потребує сенсацій, і життя зірок неминуче опиняється під прицілом журналістів та фанатів. Кожен крок, погляд чи навіть випадкова зустріч можуть перетворитися на гарячу новину.

Шукала простий рецепт смачної здоби. Знайшла, спробувала, оцінила на всі 100: рогалики з яблуками у духовці

Часто хочеться напекти здобних смаколиків, але не всі рецепти здоби ідеальні. Сьогодні пропонуємо вам приготувати яблучні рогалики з тіста, яке вам точно сподобається.