“Варю чорну смородину 5 хвилин”: це варення-желе виходить як на продаж. Без клопотів і на всю зиму вистачить

У приготування желе зі смородини за цим рецептом вода не входить. Тому в підсумку отримуємо дуже корисні солодощі середньої консистенції. Готується все дуже просто та швидко.

Вам знадобиться:

  • 1 кг чорної смородини;
  • 1 кг цукру.
Варення-желе з чорної смородини

Найбільше часу у приготуванні желе з чорної смородини займає підготовка банок. Решта робиться дуже швидко. Спочатку слоїки промийте водою з харчовою содою. Ретельно прополощіть під проточною водою.

Прямо мокрі скляні вироби поставте у духовку горлечком донизу. Поряд покладіть кришки. Увімкніть духову шафу, виставивши 150 градусів. Коли вона розігріється достатньо, витримайте півлітрові банки 10 хвилин, а якщо літрові – то 15.

Варення-желе з чорної смородини

Чорну смородину позбавте гілочок, листочків, відкиньте зіпсовані ягоди. Промийте під прохолодною проточною водою, склавши до друшляка. Зачекайте, допоки вода зійде повністю.

Перекладіть смородину у велику миску, пересипавши цукром. Перемішайте. Якщо ягоди недостатньо солодкі, можете додати ще трішки цукру. Взагалі орієнтуйтеся на пропорцію 1:1. Яка вага смородини, стільки ж цукру й потрібно додавати.

Варення-желе з чорної смородини

Перебийте смородину зануреним блендером. За відсутності можете пропустити крізь м’ясорубку. У такому разі цукор додавайте у вже перемелені ягоди. Перекладіть в емальовану каструлю або з нержавійки.

Поставте на плиту на дуже слабкий вогонь. Коли цукор повністю розчиниться, підкрутіть до середнього. Доведіть до кипіння. Постійно перемішуйте смородину та знімайте пінку. Процес варіння займе 3-5 хвилин.

Варення-желе з чорної смородини

Довше тримати на вогні варення немає сенсу. У такому вигляді желе буде смачним і збереже вітаміни по максимуму. Піна виходить густою та темною. Ви можете її не помітити, але обов’язково треба знімати.

Розлийте гарячу смородину по сухих стерильних банках. Закрутіть стерильними кришками. Переверніть. Нехай холонуть. Зберігайте желе зі смородини у прохолодному місці.

Популярне

Схожі статті

За походженням — білорус, а серцем — українець: де зараз білоруський актор з “Дизель Шоу” Дмитро Танкович

Історія білоруського актора Дмитра Танковича яскраво показує, що незалежно від походження, можна знайти своє місце і стати частиною нової спільноти.

Шукаєте смачний та ситний сніданок? Тоді це для вас: смачний рецепт кабачків з яйцями та сиром у сковорідці

Сніданок – це найважливіше приймання їжі, який задає тон усьому дню. Хочеться, щоб він був не тільки смачним, але й ситним, для найдовшого забезпечення енергією.

“Колись я потрапила у пастку”: Євгенія Власова відверто розповіла про романи з політиками та олігархами

Виявляється, багато хто з зірок шоу-бізнесу стикається з історіями, схожими на ту, про яку розповіла в інтерв'ю відома співачка Євгенія Власова.