facebook

Загортаю кабачки у листкове тісто й запікаю 15 хвилин: мої кабачкові рулетики зникають з тарілки за 5 секунд

Порадувати домашніх незвичною стравою можна, якщо приготувати завитки з кабачків. З тістом возитися не доведеться, адже візьмемо готове листкове. Потрібні ще шинка та сир.

Вам знадобиться:

  • 400 г листкового тіста;
  • 500 г кабачків;
  • 1 ст.лож. олії;
  • 200 г шинки;
  • 150 г твердого сиру;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 1 дрібка прованських трав;
  • 1 дрібка солі.
Завитки з кабачками на листковому тісті

Готувати завитки починайте з підготовки кабачків. Овочі вимийте, просушіть. У плодів зріжте хвостики й наріжте на тонкі видовжені шматочки. Беріть молоді кабачки з нерозвиненим насінням та тонкою шкуринкою.

Широку пательню поставте на вогонь, щоб розігрілася. Влийте олію та розподіліть її силіконовим пензликом по всій поверхні. Викладіть кабачкові шматочки. Обсмажте до рум’яної скоринки й переверніть на інший бік, щоб теж підсмажилися.

Завитки з кабачками на листковому тісті

Знімаючи готові кабачки зі сковорідки, викладайте їх на решітку. Відразу ж присоліть, поперчіть і присипте травами. Шинку наріжте на невеликі кубики. Зручно брати сир, нарізаний на тонкі пластини. Якщо у вас цілий шматочок, тоді натріть на тертушці.

Завитки з кабачками на листковому тісті

Тепер беріться до тіста. Стіл присипте борошном. Покладіть квадратик тіста. Розкачайте в одному напрямку, щоб став завтовшки 2 мм. З другим шматком те ж саме. У вас мають вийти довгі прямокутники.

Викладіть на тісто в один шар холодні кабачки, відступаючи від краю на 1-2 см. Зверху розкладіть пластини сиру чи натертий продукт. Потім рівномірно розкладіть шинку. Загорніть у рулет, починаючи з широкої сторони.

Завитки з кабачками на листковому тісті

Край тіста змочіть водою й защепіть. Кожен рулет наріжте на завитки з проміжком у 3 см. Викладайте їх розрізом догори на деко, вистелене пергаментним папером. Приплюскніть зверху лопаткою.

Духовка на цей момент має бути вже розігрітою до 200 градусів. Випікайте кабачкові завитки 15-20 хвилин, допоки не зарум’яняться. Коли дістанете, потримайте на деку ще зо 10 хвилин. Після цього можете подавати до столу.

Популярне

Схожі статті

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?

Одні просять, щоб було що випити, інші – коней: що є у райдері Полякової, Каменських та інших артистів

Кожен артист висуває певні вимоги до організаторів концерту, куди їх запрошують. Ці вимоги називаються райдер. Окрім звичайних речей деякі артисти замовляють щось дійсно неординарне.

Дружина Романа Сасанчина, який переміг у “Голосі країни 10”, виплеснула свої емоції: “Дикий істеричний плач”

За родинним життям Романа Сасанчина стежить чимало людей після того, як молодик здобув перемогу в "Голосі країни". Дружина Іванна теж частенько виходить на зв'язок, розповідаючи про власні проблеми.

“Квартет вкупі”: Юрій Горбунов і Катерина Осадча замилували мережу цим фото. Дітки схожі, як 2 краплі води

Знаменитий український телеведучий Юрій Горбунов замилував мережу світлиною з родиною у повному складі. Ведучий не часто ділиться особистим життям, тому фото викликало безліч відгуків у мережі.

Зірка “Дизель Шоу” Яна Глущенко згадала жінку, за якою плакала вся країна: Марини Поплавської немає 6 років

20 жовтня 2018 року назавжди стало для акторів "Дизель Шоу" чорним днем. Адже саме тоді водій автобуса, в якому поверталися з гастролей, не впорався з керуванням. Підсумок став трагічним.