Загортаю кабачки у листкове тісто й запікаю 15 хвилин: мої кабачкові рулетики зникають з тарілки за 5 секунд

Порадувати домашніх незвичною стравою можна, якщо приготувати завитки з кабачків. З тістом возитися не доведеться, адже візьмемо готове листкове. Потрібні ще шинка та сир.

Вам знадобиться:

  • 400 г листкового тіста;
  • 500 г кабачків;
  • 1 ст.лож. олії;
  • 200 г шинки;
  • 150 г твердого сиру;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 1 дрібка прованських трав;
  • 1 дрібка солі.
Завитки з кабачками на листковому тісті

Готувати завитки починайте з підготовки кабачків. Овочі вимийте, просушіть. У плодів зріжте хвостики й наріжте на тонкі видовжені шматочки. Беріть молоді кабачки з нерозвиненим насінням та тонкою шкуринкою.

Широку пательню поставте на вогонь, щоб розігрілася. Влийте олію та розподіліть її силіконовим пензликом по всій поверхні. Викладіть кабачкові шматочки. Обсмажте до рум’яної скоринки й переверніть на інший бік, щоб теж підсмажилися.

Завитки з кабачками на листковому тісті

Знімаючи готові кабачки зі сковорідки, викладайте їх на решітку. Відразу ж присоліть, поперчіть і присипте травами. Шинку наріжте на невеликі кубики. Зручно брати сир, нарізаний на тонкі пластини. Якщо у вас цілий шматочок, тоді натріть на тертушці.

Завитки з кабачками на листковому тісті

Тепер беріться до тіста. Стіл присипте борошном. Покладіть квадратик тіста. Розкачайте в одному напрямку, щоб став завтовшки 2 мм. З другим шматком те ж саме. У вас мають вийти довгі прямокутники.

Викладіть на тісто в один шар холодні кабачки, відступаючи від краю на 1-2 см. Зверху розкладіть пластини сиру чи натертий продукт. Потім рівномірно розкладіть шинку. Загорніть у рулет, починаючи з широкої сторони.

Завитки з кабачками на листковому тісті

Край тіста змочіть водою й защепіть. Кожен рулет наріжте на завитки з проміжком у 3 см. Викладайте їх розрізом догори на деко, вистелене пергаментним папером. Приплюскніть зверху лопаткою.

Духовка на цей момент має бути вже розігрітою до 200 градусів. Випікайте кабачкові завитки 15-20 хвилин, допоки не зарум’яняться. Коли дістанете, потримайте на деку ще зо 10 хвилин. Після цього можете подавати до столу.

Популярне

Схожі статті

За походженням — білорус, а серцем — українець: де зараз білоруський актор з “Дизель Шоу” Дмитро Танкович

Історія білоруського актора Дмитра Танковича яскраво показує, що незалежно від походження, можна знайти своє місце і стати частиною нової спільноти.

Шукаєте смачний та ситний сніданок? Тоді це для вас: смачний рецепт кабачків з яйцями та сиром у сковорідці

Сніданок – це найважливіше приймання їжі, який задає тон усьому дню. Хочеться, щоб він був не тільки смачним, але й ситним, для найдовшого забезпечення енергією.

“Колись я потрапила у пастку”: Євгенія Власова відверто розповіла про романи з політиками та олігархами

Виявляється, багато хто з зірок шоу-бізнесу стикається з історіями, схожими на ту, про яку розповіла в інтерв'ю відома співачка Євгенія Власова.