Щойно спробувала новий рецепт: печериці більше не смажу, просто додаю яйця до грибів, і результат — “вау”!

У кулінарному світі часом трапляються справжні відкриття, які змінюють наше сприйняття звичних страв. Один із таких геніальних рецептів – запечені печериці з яйцем.

Замість традиційного обсмажування грибів, пропонуємо вам спробувати оригінальний спосіб їх приготування. Для цього рецепту ми будемо наповнювати капелюшки печериць начинкою з цибулі та сиру, а зверху викладати цілий жовток і запікати в духовці. Такий метод приготування не лише зберігає всі корисні властивості грибів, але й додає страві вишуканості та нового смакового досвіду. Це швидкий і простий рецепт, який неодмінно стане улюбленим як на буденному столі, так і на святкових заходах.

Інгредієнти

  • 6 великих печериць
  • Вершкове масло для смаження
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Сіль і перець на ваш смак
  • 3 яйця середнього розміру
  • 120 г твердого або напівтвердого сиру
  • Зелена цибуля або петрушка

Приготування

Рецепт приготування печериць з яйцями без смаження

У помитих та обсушених печериць виріжте ніжки, але не викидайте їх, а поріжте маленькими кубиками. Так само наріжте й почищену цибулю.

Обсмажте ці продукти у розтопленому у сковорідці маслі до золотистого кольору та випарування рідини, посоліть й залиште охолоджуватися.

Нашаткуйте свіжу зелень та натріть на середній терці сир. Яйця розділіть на білки ти жовтки так, щоб не порушити цілісність останніх.

Тепер збийте білки вінчиком та додайте до них третину сиру, а тоді наповніть цією масою капелюшки грибів.

У 3 штуки щедро покладіть залишки сиру й посипте зеленню, а на решту викладіть обережно жовтки та посоліть й поперчіть їх.

Поставте на заздалегідь змащене олією деко та відправте його у попередньо розігріту до 180°C духовку на 20 хвилин.

Таку страву подають гарячою або теплою як самостійне блюдо, так і до салатів й різноманітних картопляних гарнірів.

Популярне

Схожі статті

Віра Брежнєва була не тою, за кого себе видавала: факт, який творці гурту “ВІА Гра” приховали від публіки

Віра Брежнєва прийшла у гурт "ВІА Гра" у 2002 році на заміну Альоні Вінницькій. Задля того, щоб стати співачкою, дівчині довелося змінити власне прізвище й приховати деякі інші факти з біографії.

Як англійська принцеса: Ольга Фреймут похвалилася манерами молодшої доньки – схожі як 2 крапельки води

Українська телеведуча Ольга Фреймут похизувалась своєю маленькою копією Євдокією, яка розповіла про етикет та його правила у блозі своєї матусі.

Завдяки цим маленьким секретам сирники вийдуть соковитими і ніжними. Рецепт тіста без борошна

Ніжні, пухкі, соковиті і нереально смачні – саме такими виходять сирники за цим рецептом. Готують вони дуже просто, а смак виходить як у ресторані.