Додаю до аґрусу один інгредієнт з городу й отримую варення ідеального кольору: такої смакоти багато не буває

Щойно достигає аґрус, треба збирати плоди й братися до приготування варення. Якщо додати вишневе листя, вийде просто королівський смарагдовий відтінок солодощів.

Вам знадобиться:

  • 1,5 кг аґрусу;
  • 1 кг цукру;
  • 20 листочків вишні;
  • 2 скл. води.
Варення з аґрусу та вишневих листочків

Щоб отримати з аґрусу гарне смарагдове варення, доведеться нарвати в садку листочки вишні. Ягоди мають бути зеленими, що трішки не достигли. Лише у такому разі отримаєте насичений зелений колір.

Вишневі листочки потрібні не лише для яскравості варення, але й для смаку. Тож можете навіть додати трішки більше. Аґрус промийте під проточною водою. Відкиньте ягоди на друшляк.

Варення з аґрусу та вишневих листочків

Коли вода повністю відійде, за допомогою манікюрних ножиць відріжте хвостики з обох боків. Англійською булавкою проткніть кожну ягідку та дістаньте кісточки. На це піде найбільше часу.

Зважуйте аґрус лише тепер. Його повинно бути в півтора раза більше, аніж цукру. Вишневі листочки промийте та відкиньте на друшляк. Коли просохнуть, додайте їх до аґрусу. Залийте фільтрованою водою. Залиште на 5-6 годин для настоювання.

Варення з аґрусу та вишневих листочків

Відкиньте аґрус із листям на друшляк. В принципі, вишні вже виконали свою функцію, тож можна більшість із них відкинути. У воду, в якій настоювали ягоди, додайте цукор. Поставте на слабкий вогонь. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи.

Після закипання проваріть 2 хвилини. Додайте аґрус разом із листям. Вогонь вимкніть. Залиште на 2-3 години. Подібна методика дозволить плодам зберегти колір, не розваритися та рівномірно просочитися сиропом.

Варення з аґрусу та вишневих листочків

Знову поставте каструлю на невеликий вогонь. Доведіть до кипіння. Пінку зніміть. Вимкніть і зробіть перерву на 5-6 годин. Ще раз розігрійте, а після закипання залиште на 5-6 годин.

Проваріть 2 хвилини й відразу ж розкладіть по сухих простерилізованих банках. Закрийте кришками. Зберігайте в холодильнику. Якщо хочете тримати у коморі, тоді закрутіть металевими кришками.

Популярне

Схожі статті

Щойно спробувала новий рецепт: печериці більше не смажу, просто додаю яйця до грибів, і результат — “вау”!

У кулінарному світі часом трапляються справжні відкриття, які змінюють наше сприйняття звичних страв. Один із таких геніальних рецептів – запечені печериці з яйцем.

Зіркові актриси, що чекають чоловіків, які вдягли форму захисників: Дар’я Легейда, Наталка Денисенко та інші

Дар'я Легейда, Наталка Денисенко та інші зіркові актриси є яскравими прикладами того, як любов і підтримка можуть стати невіддільною частиною життя під час випробувань.

Геніальний рецепт чизкейка із черешнею з листкового тіста: простіше та смачніше годі й шукати! Смак зашкалює

Чизкейк – це класичний десерт, який завжди вражає своєю ніжністю та насиченим смаком. Але що, якщо поєднати його з черешнею та хрустким листковим тістом?