Беру каву, додаю вишні та борошно і в духовку: за 30 хвилин на столі така смакота, що аж слинки течуть

Якщо замість какао у тісто додати каву, вийде не шоколадний, а кавовий кекс. А якщо туди ще вишеньок підсипати, то такий десерт піде на ура швидше, ніж торт. Обов'язково спробуйте!

Цей рецепт припаде до вподоби справжнім поціновувачам кави, оскільки має яскраво виражений аромат цього напою.

Вам знадобиться:

  • 350 г вишні;
  • 220 г борошна;
  • 120 г цукру;
  • 80 г вершкового масла;
  • 3 яйця;
  • 1 ст.лож. розчинної кави;
  • 1 ст.лож. розпушувача.
Кавовий кекс із вишнями до чаю

Спочатку для кавового кексу підготуйте вишні. Ягоди промийте, видаліть плодоніжки та кісточки. У такому вигляді плоди мають затягнути на 250 г. Якщо менше, то додайте ще. Складіть їх у друшляк і дайте стекти вишневому соку.

Кавовий кекс із вишнями до чаю

Каву залийте 1 ст.лож. крутого окропу. Ретельно перемішайте. Вершкове масло дістаньте з холодильника завчасно, щоб стало м’яким. Розітріть його з цукром. Змішайте ці дві маси. Збийте до однорідності.

Кавовий кекс із вишнями до чаю

Борошно змішайте з розпушувачем і потроху додавайте в тісто, щоразу збиваючи міксером. Коли загустіє, перемішуйте вже силіконовою лопаткою. Форму для кексу беріть силіконову. Її нічим змащувати не потрібно.

Викладіть трішки тіста. Додайте вишні. Знову тісто і знову ягоди. Зверху має бути тісто. Духовку увімкніть, щойно почнете готувати кекс. Вона має розігрітися до 200 градусів. Випікайте 30 хвилин.

Кавовий кекс із вишнями до чаю

Щоб переконатися, що кавовий кекс готовий, проткніть посередині дерев’яною шпажкою. Якщо витягнете суху паличку, значить, пропікся. Вийміть із форми, наріжте на порційні шматочки й подавайте до чаю чи кави.

Якщо у вас немає розчинної кави, можете заварити міцну каву з зерен і взяти 3 ст.лож. рідини. За бажанням притрусіть випічку цукровою пудрою, полийте шоколадною глазур’ю чи розтопленою карамеллю.

Популярне

Схожі статті

“Про першу і третю він не розповідає”: Валерій Харчишин тричі закохувався, але ми бачили лише другу дружину

Валерій Харчишин не любить говорити про особисте життя, тому мало хто знає, що в житті лідера гурту "Друга ріка" було два шлюби. І старший син музиканта якраз народився від тих стосунків.

Мій літній шоколадний десерт не простий: скуштувавши цю смакоту, чоловік відразу повів під вінець

Замість того, щоб вмикати духовку й випікати коржі для торта, в літню спеку краще обмежитися легким шоколадним десертом. Трішки вершків та згущівки та гіркий шоколад зроблять ласощі неперевершеними.

Тарас Цимбалюк обирає до пари виключно “Холостячок”: дружин, що не брали участі в популярному шоу, покинув

Тарас Цимбалюк мріяв стати черговим "Холостяком", але в популярне шоу поки що не втрапив. Натомість стосунки з учасницями, хоч і не переможницями цього проєкту, мав двічі.