“Варю чорну смородину і малину 10 хвилин”: це варення-асорті виходить як на продаж. Без кісточок та клопотів

Варення з малини та чорної смородини виходить ароматним, гарним на колір та дуже смачним. Варити довго не потрібно – достатньо буде 10 хвилин, щоб отримати запаси на всю зиму.

Вам знадобиться:

  • 1 кг чорної смородини;
  • 700 г малини;
  • 1,7 кг цукру;
  • 170 мл води.
Варення асорті з чорної смородини та малини

Чорна смородина з малиною чудово поєднуються, доповнюючи неперевершений смак один одного. Ягоди смородини переберіть і вимийте під проточною водою. Малину мити взагалі не потрібно.

Залийте каструлю, в якій збираєтеся варити варення, воду. Бажано не брати з-під крана, бо вона може наситити солодкий продукт додатковим запахом. Використовуйте бутельовану чи фільтровану.

Варення асорті з чорної смородини та малини

Всипте цукор. Перемішайте. Оскільки смородина доволі кисла, бажано брати цукру стільки ж, скільки ягід. Та, за бажанням, можете трішки знизити кількість солодкого. Поставте каструлю на слабенький вогонь.

Варення асорті з чорної смородини та малини

Прогрівайте, постійно перемішуючи. Цукор має розчинитися повністю. Чекати, допоки закипить, не потрібно. Щойно кристали розчинилися, додавайте вимиту смородину та немиту малину.

Акуратно перемішайте масу. Додайте вогню й зачекайте, допоки закипить. Прикрутіть до мінімуму й варіть 10 хвилин, постійно знімаючи піну. Закривати кришкою каструлю з ягодами не потрібно.

Варення асорті з чорної смородини та малини

Прямо кипляче варення розкладайте по простерилізованих банках. Накладайте якомога більше, щоб не залишати повітря в слоїках. Закрутіть кришки. Переверніть догори дриґом і залиште холонути. Після цього поверніть у нормальний стан і відправляйте на збереження.

Варення асорті можна тримати в холодильнику або ж у коморі. Воно не забродить і не зіпсується. Небажано варити варення з чорної смородини та малини в алюмінієвому посуді. Краще беріть емальовану місткість чи з нержавійки. Підійде також скляна каструля, якщо знайдете потрібного розміру.

Популярне

Схожі статті

Шовкопляс кадрить Гордєєва як може? Схудла, змінила зачіску та стала наряджатися у червоне — а він все ніяк

Інтриги та чутки завжди були й будуть частиною життя зірок шоу-бізнесу. Неля Шовкопляс та Єгор Гордєєв знову змогли привернути увагу глядачів та викликати інтерес до "Сніданку з 1+1".

Усією родиною підсіли на роли з баклажанів із сиром у найсмачнішому соусі: готую кожного тижня і не набридає

Роли з баклажанів із сиром у томатному соусі – це вишукана, але водночас проста у приготуванні страва, яка підкорить ваші серця. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтесь кожним шматочком!

Завжди поряд, де б не були: Джамала показала свого енергійного, бадьорого та досить молодого батька (ФОТО)

Відома українська співачка Джамала нещодавно поділилася з шанувальниками фотографіями свого батька. Судячи з них, він є чудовим прикладом того, як можна залишатися молодим попри роки.