“Частую гостей кабачками, а вони думають, що це ананаси”: один в один як заморські плоди – не відрізнити

Компот із кабачків можна подати так, що всі думатимуть, що ви пригощаєте консервованими ананасами. Весь секрет – в особливій нарізці овочів та додаванні у консервацію ананасового соку.

Вам знадобиться:

  • 500 г кабачків;
  • 500 мл ананасового соку;
  • 750 мл води;
  • 3 ст.лож. цукру;
  • 1 г лимонної кислоти;
  • 1 дрібка ваніліну.
Консервовані кабачки нас смак як ананаси

Для кабачкового компоту з присмаком ананаса кабачки беріть молоді з ніжною м’якотою та тонкою шкуринкою. В іншому випадку нічого не вийде – ананасового смаку досягнути не вдасться.

Для вказаної кількості інгредієнтів знадобиться банка 0,7 л. Ретельно промийте її з содою, ополощіть під проточною водою. Простерилізуйте слоїк разом із кришкою в духовці чи потримавши над парою.

Консервовані кабачки нас смак як ананаси

Кабачки вимийте, позбавте від шкуринки. Наріжте кружальцями завтовшки 1,5 см. Виріжте чарочкою посередині кружальця, щоб кабачки стали схожими на ананаси. Складіть у каструлю й залийте водою.

Консервовані кабачки нас смак як ананаси

Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Проваріть на слабкому вогні 5 хвилин. Довше варити не потрібно, оскільки овочі розм’якнуть і перетворяться на кашу. Зніміть каструлю з вогню. Відвар злийте. Робіть це акуратно, щоб не пошкодити цілісність кружалець.

Відразу викладіть кабачки в банку. По самі вінця не напихайте. Кабачки мають вільно плавати у соку. Всипте у слоїк ванілін та лимонну кислоту. Беріть зовсім трішки на кінчику ножа. Додайте цукор. Бажано тростяний, але й білий теж підійде.

Консервовані кабачки нас смак як ананаси

Ананасовий сік перелийте в каструлю. Доведіть до кипіння. Залийте кабачки соком під самий верх. Накрийте кришкою та закрутіть. Переверніть банку. Легенько потрусіть, щоб цукор розчинився.

Закутайте псевдоананаси ковдрою. Коли прохолонуть, перенесіть у прохолодне місце на зберігання. Щоб кабачки набули ананасового присмаку, вони мають настоюватися не менш як місяць, тож наберіться терпіння і не відкривайте банку раніше.

Популярне

Схожі статті

Ось і відповідь, чому вона стала Холостячкою: як Ксенія Мішина виглядає без макіяжу та фотошопу (ФОТО)

Родина Мішиної продовжує свою подорож та вражають не лише красивими фото, а й реальними – без макіяжу та фотошопу: як проводять час разом мати з сином.

Купальникові тренди можна підгледіти в зірок: у Дімопулос рожевий, у Заріцької жовтий, у Гвоздьової леопард

Літня спека змушує всіх мріяти про відпочинок на воді. Багато хто з зірок може собі дозволити поніжитися у морській пучині та продемонструвати на березі пляжний костюм.

Відключили воду й світло: Лілія Ребрик показала “наслідки” відсутності цивілізації на своїй голові (ФОТО)

Як живуть з відключенням світла українські зірки та які зачіски вимушені роботи через відсутність води у домі: реалії, з якими стикається кожна родина зараз.