facebook

“Частую гостей кабачками, а вони думають, що це ананаси”: один в один як заморські плоди – не відрізнити

Компот із кабачків можна подати так, що всі думатимуть, що ви пригощаєте консервованими ананасами. Весь секрет – в особливій нарізці овочів та додаванні у консервацію ананасового соку.

Вам знадобиться:

  • 500 г кабачків;
  • 500 мл ананасового соку;
  • 750 мл води;
  • 3 ст.лож. цукру;
  • 1 г лимонної кислоти;
  • 1 дрібка ваніліну.
Консервовані кабачки нас смак як ананаси

Для кабачкового компоту з присмаком ананаса кабачки беріть молоді з ніжною м’якотою та тонкою шкуринкою. В іншому випадку нічого не вийде – ананасового смаку досягнути не вдасться.

Для вказаної кількості інгредієнтів знадобиться банка 0,7 л. Ретельно промийте її з содою, ополощіть під проточною водою. Простерилізуйте слоїк разом із кришкою в духовці чи потримавши над парою.

Консервовані кабачки нас смак як ананаси

Кабачки вимийте, позбавте від шкуринки. Наріжте кружальцями завтовшки 1,5 см. Виріжте чарочкою посередині кружальця, щоб кабачки стали схожими на ананаси. Складіть у каструлю й залийте водою.

Консервовані кабачки нас смак як ананаси

Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Проваріть на слабкому вогні 5 хвилин. Довше варити не потрібно, оскільки овочі розм’якнуть і перетворяться на кашу. Зніміть каструлю з вогню. Відвар злийте. Робіть це акуратно, щоб не пошкодити цілісність кружалець.

Відразу викладіть кабачки в банку. По самі вінця не напихайте. Кабачки мають вільно плавати у соку. Всипте у слоїк ванілін та лимонну кислоту. Беріть зовсім трішки на кінчику ножа. Додайте цукор. Бажано тростяний, але й білий теж підійде.

Консервовані кабачки нас смак як ананаси

Ананасовий сік перелийте в каструлю. Доведіть до кипіння. Залийте кабачки соком під самий верх. Накрийте кришкою та закрутіть. Переверніть банку. Легенько потрусіть, щоб цукор розчинився.

Закутайте псевдоананаси ковдрою. Коли прохолонуть, перенесіть у прохолодне місце на зберігання. Щоб кабачки набули ананасового присмаку, вони мають настоюватися не менш як місяць, тож наберіться терпіння і не відкривайте банку раніше.

Популярне

Схожі статті

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?

Одні просять, щоб було що випити, інші – коней: що є у райдері Полякової, Каменських та інших артистів

Кожен артист висуває певні вимоги до організаторів концерту, куди їх запрошують. Ці вимоги називаються райдер. Окрім звичайних речей деякі артисти замовляють щось дійсно неординарне.

Дружина Романа Сасанчина, який переміг у “Голосі країни 10”, виплеснула свої емоції: “Дикий істеричний плач”

За родинним життям Романа Сасанчина стежить чимало людей після того, як молодик здобув перемогу в "Голосі країни". Дружина Іванна теж частенько виходить на зв'язок, розповідаючи про власні проблеми.

“Квартет вкупі”: Юрій Горбунов і Катерина Осадча замилували мережу цим фото. Дітки схожі, як 2 краплі води

Знаменитий український телеведучий Юрій Горбунов замилував мережу світлиною з родиною у повному складі. Ведучий не часто ділиться особистим життям, тому фото викликало безліч відгуків у мережі.

Зірка “Дизель Шоу” Яна Глущенко згадала жінку, за якою плакала вся країна: Марини Поплавської немає 6 років

20 жовтня 2018 року назавжди стало для акторів "Дизель Шоу" чорним днем. Адже саме тоді водій автобуса, в якому поверталися з гастролей, не впорався з керуванням. Підсумок став трагічним.