Мій шоколадний пиріг із персиками вищий за всі похвали: свекор тишком-нишком просить ще хоч один шматочок

Цей пиріг із серії – все змішала і в духовку. Готується він дуже просто. На смак виходить шоколадно, пористо, соковито. Аромат персиків теж робить свою добру справу.

Вам знадобиться:

  • 120 борошна;
  • 100 г коричневого цукру;
  • 75 г вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 2 ст.лож. какао;
  • 1 ст.лож. розпушувача;
  • 400 г персиків.
Шоколадний пиріг із персиками до чаю

Персики для цього шоколадного пирога можете брати свіжі або консервовані. Якщо вони в банці, то дістаньте з рідини й дайте час, щоб просохли. Якщо свіжі, вимийте, просушіть, розріжте навпіл і витягніть кісточки.

Шоколадний пиріг із персиками до чаю

Вершкове масло розтопіть і дайте охолонути. Яйця вбийте в мисочку, додайте коричневий цукор. Збийте на пишну піну. Борошно змішайте з какао й розпушувачем та просійте крізь сито. Додайте до збитих яєць. Перемішайте силіконовою лопаткою. Можете також скористатися міксером. Це прискорить час готування тіста.

Шоколадний пиріг із персиками до чаю

Додайте розтоплене вершкове масло. Ще раз усе ретельно перемішайте або збийте. Форму для запікання змастіть маслом, якщо вона керамічна чи скляна. Якщо силіконова, то це робити не потрібно. Перекладіть тісто туди та розрівняйте. Зверху викладіть половинки персиків. Легенько вдавіть їх у тісто.

Шоколадний пиріг із персиками до чаю

Духовку завчасно увімкніть, щоб прогрілася до 180 градусів. Поставте форму й випікайте 50 хвилин. Можливо, знадобиться трішки більше чи менше часу для випікання – залежно від особливостей духовки.

Орієнтуйтеся на підрум’янену скоринку. А готовність шоколадного пирога з персиками можете перевірити дерев’яною шпажкою. Якщо проткнете тісто й витягнете суху, значить, випічка готова.

Популярне

Схожі статті

“Покотилися по похилій”: Влад Яма, Остап Ступка, Олег Винник з вершини слави в одну мить опинилися на дні

Мати все і в одну мить втратити – це ще треба постаратися зробити. Влад Яма, Остап Ступка, Олег Винник належать до категорії саме таких знаменитостей, які залишилися біля розбитого корита.

Чи вибачив Сергій Жадан зраду Христині Соловій? Співачка відзначила: “Приходить у твоє життя і щось дає”

Ініціатором стосунків став Сергій Жадан, а Христина Соловій просто приймала його залицяння. Розставання знаменитостей було дуже болісним. Чи спілкуються нині колишні закохані?

Є Тоня і Аня, а є Джеся і Жасмін: Сумська показала двох молодших “донечок”, про яких піклується з Борисюком

Насправді в Ольги Сумської не дві донечки, а чотири. До вже дорослих Анни та Антоніни додалися ще й маленькі Джеся та Жасмін. Ці біленькі пухнасті собачки в родині мають усі права.