Рецепт смачного торта “Медовика”, якого ваші гості будуть просити добавки: готується просто і за 15 хвилин

Приготування смачного торта "Медовика". Коли ліньки довго стояти на кухні, а хочеться чогось смачненького. Рецепт легкий та швидкий – процес приготування займає всього 15 хвилин вашого часу.

Інгредієнти:

  • 120 г меду
  • 180 г вершкового масла
  • 1 ч.л. соди
  • Дрібка солі
  • 4 шт великих яєць
  • 300 г борошна
  • 500 г вершків (жирність мінімум 33%)
  • 20 г ванільного цукру
  • 80 г цукрової пудри (можна трохи більше)
  • 600 г сметани
  • Фрукти та горіхи за бажання

Спосіб приготування:

Беремо місткість, наливаємо до неї 120 грамів меду, кладемо 180 вершкового масла та 120 грамів цукру. Ставимо каструльку на невеликий вогонь, щоб розтопити масло та цукор. Не забуваємо помішувати силіконовою лопаткою.

Коли маса стала однорідною, додаємо соду – 1 чайну ложку та все перемішуємо. Між содою та медом має бути реакція – піна. Продовжуємо перемішувати та робимо темний колір меду – карамельний (це не обов’язково, у вас може бути і світлий колір, якщо бажаєте).

Даємо нашій масі охолонути. Після додаємо дрібку солі й розбиваємо по одному яйцю та швидко перемішуємо вінчиком. Коли все добре перемішали – додаємо просіяне борошно 300 грамів, частинами.

Коли отримали однорідну масу – виливаємо її на противень, на якому лежить пергамент і розподіляємо все лопаткою по всьому периметру.

Ставимо в духовку на 12-13 хвилин при температурі 180 градусів. Корж має повністю пропектись та піднятись. Перевіряємо готовність коржа – дерев’яною шпажкою, вона має бути повністю сухою.

Рецепт приготування торта Медовик за 15 хвилин. Фото: YouTube-канал Alina FooDee
Рецепт приготування торта Медовик за 15 хвилин. Фото: YouTube-канал Alina FooDee

Підрізаємо наші краї, щоб вони були рівними. Тепер ділимо корж на чотири рівні частини, щоб отримати майбутні шари. І тепер кожну частину розрізаємо навпіл – аби отримати більш тонкі шари.

Тепер робимо вершково-сметаний крем. Беремо 500 грамів холодних вершків та збиваємо до пухкості. Додаємо ванільний цукор – 2 пакетики та сметану 600 грамів. Все збиваємо разом і потім додаємо цукрову пудру частинами, пробуємо за смаком, можливо вам потрібно буде додати менше або більше.

Можна додати фрукти та горіхи, їх потрібно нарізати на дуже маленькі кубики.

Тепер починаємо процес формування торта. Кладемо перший корж та змащуємо кремом. Додаємо нарізані фрукти та горіхи – перший шар готовий. Так повторюємо з кожним. Коли всі шари готові, змащуємо верх та боки залишком крему. Також, нам тепер потрібні залишки коржа, якого ми відрізали, щоб він був рівний. Їх потрібно подрібнити та посипаємо верх та боки нашого тортика.

Ми отримали пухкий та дуже смачний торт, але перед тим, як скуштувати, йому потрібно настоятись в холодильну хоча б 2-3 години. Нехай смакує!

Рецепт приготування торта «Медовик» за 15 хвилин
Рецепт приготування торта Медовик за 15 хвилин. Фото: YouTube-канал Alina FooDee

Популярне

Схожі статті

За 10 хвилин на столі парує сковорідка з піцою: готую хоч на сніданок, хоч на вечерю – з’їдається все

Тісто для цієї швидкої піци замішується на сметані чи майонезі. Вимішувати й розкочувати його не потрібно. Тож страва буквально за 10 хвилин буде вже на столі. Дуже зручно.

Тісто для піци всього за 1 хвилину: пухке, ніжне та повітряне – це матуся навчила, коли з Італії приїхала

Вже наскучив один й той самий смак з одної доставки? Тоді давайте разом приготуємо домашню піцу з легким рецептом тіста, з яким не потрібно дуже довго возитись. Всього пару хвилин - тісто готово.

“Про першу і третю він не розповідає”: Валерій Харчишин тричі закохувався, але ми бачили лише другу дружину

Валерій Харчишин не любить говорити про особисте життя, тому мало хто знає, що в житті лідера гурту "Друга ріка" було два шлюби. І старший син музиканта якраз народився від тих стосунків.