facebook

Львівський сирник більше не печу! Я готую Київські сирники! Ідеальне поєднання та неймовірний смак!

Сирники по-київськи — це не лише смачна страва, а й частина кулінарної традиції. З цим рецептом, ви зможете порадувати себе і своїх близьких справжніми українськими смаколиками.

Сирники — це одна з найулюбленіших страв української кухні, яка завжди асоціюється з домашнім затишком та теплом. Існує безліч рецептів сирників, але сирники по-київськи відрізняються своїм особливим складом і способом приготування. Вони виходять ніжними, ароматними і просто тануть у роті. Давайте розглянемо цей рецепт детально.

Сирники по-київськи – смачна українська страва
Сирники по-київськи – смачна українська страва

Інгредієнти:

  • 200 г кисломолочного сиру (не вологого)
  • 35 г борошна
  • 30 г цукру
  • 5 г ванільного цукру
  • 20 г яєць (плюс додаткове яйце для паніровки)
  • 20 г родзинок
  • 40 г варення
  • Панірувальні сухарі
  • Олія для смаження
  • Сметана чи варення для подачі

Приготування:

Перед початком приготування, сир необхідно протерти через сито або перебити блендером, щоб позбутися грудочок і отримати однорідну масу.

Для приготування сирників перетріть кисломолочний сир через сито
Для приготування сирників перетріть кисломолочний сир через сито

Промийте родзинки під проточною водою і залийте їх гарячою водою на 10-15 хвилин, щоб вони стали м’якими. Після цього злийте воду і обсушіть родзинки паперовим рушником. Змішайте родзинки з варенням, щоб отримати однорідну начинку.

У великій мисці з’єднайте кисломолочний сир, борошно, цукор, ванільний цукор і яйця. Добре перемішайте всі інгредієнти до однорідної консистенції. Розділіть тісто на рівні частини і сформуйте невеликі кульки.

Розплющте кожну кульку тіста на долоні, щоб отримати коржик. Викладіть у центр кожного коржика чайну ложку начинки з родзинок і варення. Закрийте краї коржика, формуючи сирник так, щоб начинка залишилася всередині. Обережно обкатайте сирники, надаючи їм охайну форму овалу.

Як приготувати смачні київські сирники
Як приготувати смачні київські сирники

Обваляйте кожен сирник спочатку в борошні, потім в збитому яйці і наостанок в панірувальних сухарях. Розігрійте олію на сковороді на середньому вогні. Викладіть сирники на розігріту сковороду і смажте їх до золотистого кольору з обох боків. Зазвичай це займає 3-4 хвилини з кожного боку. Готові сирники викладіть на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.

Сирники по-київськи подаються гарячими з сметаною або варенням. Виберіть варення на свій смак — чудово підійде абрикосове, вишневе або полуничне. Сметана ж додасть сирникам особливої ніжності і легкості.

Популярне

Схожі статті

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?

Одні просять, щоб було що випити, інші – коней: що є у райдері Полякової, Каменських та інших артистів

Кожен артист висуває певні вимоги до організаторів концерту, куди їх запрошують. Ці вимоги називаються райдер. Окрім звичайних речей деякі артисти замовляють щось дійсно неординарне.

Дружина Романа Сасанчина, який переміг у “Голосі країни 10”, виплеснула свої емоції: “Дикий істеричний плач”

За родинним життям Романа Сасанчина стежить чимало людей після того, як молодик здобув перемогу в "Голосі країни". Дружина Іванна теж частенько виходить на зв'язок, розповідаючи про власні проблеми.

“Квартет вкупі”: Юрій Горбунов і Катерина Осадча замилували мережу цим фото. Дітки схожі, як 2 краплі води

Знаменитий український телеведучий Юрій Горбунов замилував мережу світлиною з родиною у повному складі. Ведучий не часто ділиться особистим життям, тому фото викликало безліч відгуків у мережі.

Зірка “Дизель Шоу” Яна Глущенко згадала жінку, за якою плакала вся країна: Марини Поплавської немає 6 років

20 жовтня 2018 року назавжди стало для акторів "Дизель Шоу" чорним днем. Адже саме тоді водій автобуса, в якому поверталися з гастролей, не впорався з керуванням. Підсумок став трагічним.