Чоловік не нарадується, що я така економна: сир Філадельфія більше не купляю, а готую вдома за 3 копійки

Готуючи сир Філадельфія вдома, ви зможете самостійно контролювати якість інгредієнтів, непогано зекономити кошти та насолоджуватися чудовим смаком домашнього сиру усією родиною.

Сир Філадельфія відомий своєю ніжною текстурою та легким смаком, що робить його незамінним інгредієнтом у багатьох рецептах. Але ціна на цей сир у магазинах може бути досить високою. На щастя, ви можете приготувати цей сир вдома, використовуючи прості інгредієнти, що дозволить значно зекономити кошти і насолоджуватися свіжим та натуральним продуктом.

Як приготувати крем-сир в домашніх умовах
Як приготувати крем-сир в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • 350 г сметани жирністю 20%
  • 1,5 чайні ложки лимонного соку
  • 0,5 чайні ложки солі
  • Сушені трави за бажанням (кріп, петрушка, базилік тощо)

Приготування:

Важливо вибрати якісну сметану з натуральним складом, без додаткових загусників і консервантів. У великій мисці змішайте сметану, лимонний сік і сіль до однорідної консистенції. Лимонний сік допоможе загустити сметану і надати сиру потрібну текстуру.

Якщо ви хочете додати сушені трави, зробіть це на цьому етапі. Дрібно наріжте трави і додайте їх до сметанної суміші, ретельно перемішавши.

Візьміть чисту марлю або тонку бавовняну тканину і складіть її в кілька шарів. Викладіть тканину в сито або друшляк. Перелийте сметанну суміш у підготовлену тканину. Зберіть краї марлі разом і зав’яжіть їх, формуючи своєрідний мішечок. Підвісьте мішечок над мискою або поставте важкий предмет зверху, щоб прискорити процес відділення сироватки. Залиште на 12-24 години в прохолодному місці або краще в холодильнику.

Рецепт сиру Філадельфія в домашніх умовах
Рецепт сиру Філадельфія в домашніх умовах

Після закінчення часу відстоювання, обережно розгорніть марлю. Сир Філадельфія готовий. Перекладіть сир у герметичний контейнер і зберігайте його в холодильнику. Домашній сир Філадельфія можна зберігати до 5-7 днів.

Сир можна використовувати як основу для різних закусок та канапе, для бутербродів, а також на основі крем-сиру готувати десерти та чізкейки. Такой сир можна використовувати для приготування соусів, заправки для салатів та підливок.

Популярне

Схожі статті

52-річний Ектор Хіменес-Браво стане татом: суддя “МастерШеф”натякнув на поповнення і показав знімок УЗД

52-річний суддя "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво натякнув на те, що скоро стане татом. Як відомо, кулінар перебуває у стосунках з таємничою українською красунею.

Коли термометр показує +30 і більше, можна охолодитися не лише ззовні, але й зсередини: несподівані лайфхаки

Літо цьогоріч видалося дуже спекотним. Тому кожному хочеться охолодитися будь-яким можливим способом. Робити це потрібно не лише ззовні, але й зсередини. Отже, читайте корисні лайфхаки.

Смачніше нічого не їла! Готую 7 раз на тиждень і не набридає: маринований перець на закуску за рецептом мами

Легко, просто та смачно - повторити зможе кожен. Ідеальна страва для гарніру на святковий стіл - маринований перець буде пасувати як до картоплі, так й до рису та мʼяса.