Коли діти не їдять овочі, готую котлети з сюрпризом: соковиті, корисні та ніхто не дізнається, в чому секрет

Котлети з кабачками — це простий спосіб урізноманітнити своє меню та додати до нього корисні овочі. Цей рецепт допоможе вам приготувати апетитну та ситну страву, яка стане улюбленою у вашій родині.

Соковиті котлети з кабачками — це не лише смачна, але й корисна страва, яка ідеально підходить для обіду чи вечері. Завдяки кабачкам котлети стають ніжнішими та соковитішими. Цей рецепт допоможе вам приготувати чудові котлети, які сподобаються всій родині. Якщо, наприклад, ваші діти погано їдять овочі, це прекрасний спосіб ввести їх в раціон смачно.

Що додати в котлети для соковитості
Що додати в котлети для соковитості

Інгредієнти:

  • 650 г кабачків
  • 550 г фаршу (можна використовувати яловичий, свинячий або змішаний)
  • 1 цибулина
  • 1 яйце
  • Пара гілочок кропу
  • Чорний мелений перець за смаком
  • 2 столові ложки панірувальних сухарів
  • 1 чайна ложка часникового порошку або 1 зубчик часнику
  • Сіль за смаком

Приготування:

Помийте кабачки і натріть їх на великій тертці. Якщо кабачки дуже соковиті, злегка відіжміть їх від зайвої рідини. Очистіть цибулю і натріть її на дрібній тертці або дрібно наріжте. Цибуля додасть котлетам ніжного смаку та аромату. Промийте кріп під проточною водою і дрібно наріжте. Якщо використовуєте зубчик часнику, очистіть його і подрібніть.

У великій мисці з’єднайте натерті кабачки, фарш, цибулю, яйце, кріп, панірувальні сухарі, часниковий порошок (або подрібнений часник), сіль і чорний мелений перець. Добре перемішайте всі інгредієнти, щоб отримати однорідну масу.

Вологими руками сформуйте з фаршу котлети бажаного розміру. Якщо маса здається занадто м’якою, можна додати трохи більше панірувальних сухарів.

Що додати в котлети для соковитості
Що додати в котлети для соковитості

Розігрійте олію на сковороді на середньому вогні. Викладіть котлети на сковороду і смажте їх до золотистого кольору з обох боків. Зазвичай це займає 3-4 хвилини з кожного боку. Щоб котлети добре прожарилися всередині, накрийте сковороду кришкою і зменште вогонь.

Якщо ви хочете зробити котлети менш жирними, можна довести їх до готовності в духовці. Викладіть котлети на деко, застелене пергаментом, і запікайте при температурі 180 градусів протягом 15-20 хвилин.

Котлети з кабачками чудово смакують з різноманітними гарнірами: картопляним пюре, рисом, гречкою або свіжими овочами. Подавайте котлети гарячими з улюбленими соусами або сметаною.

Популярне

Схожі статті

Колишня Остапчука, нинішня Павліка і Мартиновська з “МастерШеф”: чому зірки сплять у дірявих піжамах. ФОТО

Колишня Остапчука, дружина Віктора Павліка та Ольга Мартиновська показали свій домашній одяг. Як не дивно, популярні красуні мають однакові піжами з дірками.

Без духовки! Цей рецепт підкорить усіх: смачний і швидкий банановий пиріг на сковороді за 10 хвилин

Якщо ви любите смачні десерти, але стояти біля плити нема бажання, спробуйте приготувати цей ніжний пиріг з бананами. Для його приготування навіть не знадобиться духовка. Кілька хвилин і все готово.

Любов з “пенсіонером”: вся правда про особисте життя Олі Полякової, яка не приховує молодих коханців

Співачка Оля Полякова вже майже 20 років живе у шлюбі з київським бізнесменом Вадимом Буряковським. Втім, навколо особистого життя артистки завжди шириться багато чуток.