Хоч 100 банок закрию, все одно буде мало! Моя найкраща затоговка на зиму

Цей смачний салат-закрутка стане справжнім хітом зимових застіль. Завдяки правильному маринуванню овочі зберігають свої корисні властивості та насичений смак.

Зимові закрутки – це чудовий спосіб зберегти врожай овочів та насолоджуватися ними навіть у холодну пору року. Пропонуємо вам рецепт смачного та корисного салату, який стане незамінною закускою на вашому столі взимку. Цей салат поєднує в собі різноманітні овочі, які зберігають свої вітаміни та аромат завдяки правильному маринуванню.

Простий та смачний салат-закрутка на зиму
Простий та смачний салат-закрутка на зиму

Інгредієнти:

  • Огірки – 1 кг
  • Морква – 300 г
  • Цибуля – 300 г
  • Помідори – 1 кг
  • Перець – 300 г
  • Капуста – 300 г
  • Кріп – пучок
  • Сіль – 2 ст. л. з гіркою
  • Цукор – 100 г
  • Рослинна олія – 150 мл
  • Оцтова есенція 70% – 1 ст. л.

Приготування:

Ретельно помийте огірки і наріжте їх кружальцями або півкружальцями, залежно від розміру огірків та ваших вподобань. Очистіть моркву та натріть на крупній тертці або наріжте також кружальцями. Очистіть цибулю та наріжте півкільцями. Помийте помідори і наріжте їх на середні шматочки. Помийте перець, видаліть серцевину з насінням і наріжте крупними кубиками. Наріжте капусту тонкою соломкою. Дрібно наріжте пучок кропу.

Салат-закрутка з овочів на зиму
Салат-закрутка з овочів на зиму

У великій мисці змішайте огірки, моркву, цибулю, помідори, перець, капусту та кріп. До овочевої суміші додайте сіль, цукор, рослинну олію та оцтову есенцію. Ретельно перемішайте, щоб усі інгредієнти добре з’єдналися.

Залиште овочі на 2-3 години при кімнатній температурі, щоб вони пустили сік та добре промаринувалися. Час від часу перемішуйте овочі. Поки овочі маринуються, підготуйте стерилізовані банки. Це можна зробити, прокип’ятивши їх або обробивши в мікрохвильовій печі.

Обовʼязково розкладайте салат-закрутку в стерильні банки
Обовʼязково розкладайте салат-закрутку в стерильні банки

Коли овочі промаринуються, розкладіть їх у стерилізовані банки, щільно утрамбовуючи, щоб не залишалося повітря. Банки з овочами закрийте стерилізованими кришками. Поставте банки в каструлю з водою (вода повинна покривати банки на 2/3 їх висоти) і прокип’ятіть на слабкому вогні протягом 15-20 хвилин.

Вийміть банки з води і залиште їх остигати при кімнатній температурі. Після цього зберігайте салат у прохолодному темному місці.

Популярне

Схожі статті

Колишня Остапчука, нинішня Павліка і Мартиновська з “МастерШеф”: чому зірки сплять у дірявих піжамах. ФОТО

Колишня Остапчука, дружина Віктора Павліка та Ольга Мартиновська показали свій домашній одяг. Як не дивно, популярні красуні мають однакові піжами з дірками.

Без духовки! Цей рецепт підкорить усіх: смачний і швидкий банановий пиріг на сковороді за 10 хвилин

Якщо ви любите смачні десерти, але стояти біля плити нема бажання, спробуйте приготувати цей ніжний пиріг з бананами. Для його приготування навіть не знадобиться духовка. Кілька хвилин і все готово.

Любов з “пенсіонером”: вся правда про особисте життя Олі Полякової, яка не приховує молодих коханців

Співачка Оля Полякова вже майже 20 років живе у шлюбі з київським бізнесменом Вадимом Буряковським. Втім, навколо особистого життя артистки завжди шириться багато чуток.