Залила це окропом – і малосольні огірки вийшли дуже хрумкими та ароматними. Цей рецепт маринаду найкращий!

Спробуйте замалосолити огірки гарячим способом і цей рецепт стане вашим улюбленим! Хрумкі, пряні і дійсно малосольні – саме такими вийдуть огірочки.

Коли свіжі огірки вже трохи набридли, саме час готувати малосольні. Малосольні огірки – це чудова закуска та доповнення до будь-яких страв.

Зазвичай такі огірки готують холодним способом – заливають холодним розсолом. Втім, це не єдиний спосіб приготування малосольних огірків.

Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний та цікавий рецепт малосольних огірків гарячим способом. Такі огірки можна їсти вже на другий день – вони швидко просолюються. При цьому, огірки залишаються малосольними і на другий, чи третій день і не пересолюються.

Необхідні інгредієнти:

  • огірки – 1 кг;
  • часник – 1 головка;
  • кріп – 1 пучок;
  • хрін – пару листків;
  • вода – 1 л;
  • сіль – 1 ст.л;
  • перець чорний горошком – 10 шт;
  • перець духмяний горошком – 5 шт;
  • лавровий лист – 2 шт.

Спосіб приготування:

Огірки миємо, просушуємо і відрізаємо хвостики з двох сторін.

Беремо каструлю. На дно каструлі викладаємо пару листів хріну, а на верх викладаємо огірки.

На огірки викладаємо кріп. Краще взяти суцвіття кропу, та підійте і молодий. Часник очищаємо і нарізаємо пластинками до огірків.

Рецепт малосольних огірків гарячим способом
Рецепт малосольних огірків гарячим способом

Робимо розсіл. Воду доводимо до кипіння додаємо сіль та перець горошком і лавровий лист. Гарячим розсолом заливаємо оігрки. Закриваємо все кришкою, за потреби ставимо груз, що всі огірки були покриті розсолом.

Рецепт малосольних огірків гарячим способом
Рецепт малосольних огірків гарячим способом

Ставимо огірки в холодильник на 12 годин.

Готові малосольні огірки зверху змінять колір шкірки, та всередині вони залишаються такими ж свіжими, як і були. Огірочки виходять хрумкими, мають приємний аромат кропу, часнику і спецій. Також вони є в міру солоними і дуже смачними.

Такі огірки потрібно зберігати в холодильнику. Якщо їх залишити при кімнатній температурі, то огірки швидше просоліють і будуть мати більш солонувато-кислуватий смак. Це також виходить дуже смачно.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

“Лисий з Кварталу” Євген Кошовий зізнався, що донька Варвара насипала проблем їм з дружиною: криза в родині

Євген Кошовий, розповідаючи про свою сім'ю, відзначив, що не має проблем із дружиною Ксенією та меншою донькою Сімою. А от 16-річна Варвара змушує всіх нервувати.

Простий, швидкий та вдалий рецепт для лінивого сніданку: нереально смачний пиріг на сковороді за 10 хвилин

Сьогодні пропонуємо вам рецепт швидкого сніданку, який сподобається всій вашій родині. Пиріг з лаваша всього за 15 хвилин - як витратити мінімум часу на кухні та приготувати супер смачну страву.

За 10 хвилин на столі парує сковорідка з піцою: готую хоч на сніданок, хоч на вечерю – з’їдається все

Тісто для цієї швидкої піци замішується на сметані чи майонезі. Вимішувати й розкочувати його не потрібно. Тож страва буквально за 10 хвилин буде вже на столі. Дуже зручно.