Вечеря працюючої мами: Швидко, Просто та Багато! Не люблю 2 години біля плити танцювати

Зі звичайних продуктів можна приготувати просто королівську вечерю. Якщо картоплю порізати соломкою і взяти свіжі шампіньйони, то біля плити довго стояти не доведеться.

Вам знадобиться:

  • 7 картоплин;
  • 250 г шампіньйонів;
  • 2 цибулини;
  • 20 мл олії;
  • 5 г солі;
  • 1 дрібка улюблених спецій.
Смажена картопля з грибами на вечерю

Якщо треба швидко й ситно нагодувати домашніх, приготуйте картоплю з грибами. Свіжі шампіньйони помийте під краном. Дайте обсохнути. Наріжте на шматочки. Картопляні бульби обчистьте, промийте. Наріжте соломкою і ще раз вимийте, щоб змити крохмаль. У такому вигляді шматочки не розваляться під час смаження.

Смажена картопля з грибами на вечерю

Глибоку пательню поставте на газ. Коли прогріється, налийте олію. Першою підсмажте цибулю, як попередньо почистьте та наріжте кубиками. За 1-2 хвилини вона стане прозорою.

Тепер викладайте шампіньйони. Перемішайте їх із цибулею і смажте 3-4 хвилини. Врешті настав час картоплі. Додайте і перемішайте вміст сковорідки. Вогонь прикрутіть і смажте 15-20 хвилин, періодично перемішуючи картоплю з грибами.

Смажена картопля з грибами на вечерю

Якщо є бажання отримати хрумку скоринку на шматочках картоплі, то кришкою не накривайте. А якщо любите м’яку й пропарену, тоді готуйте, накривши. Перевірте готовність картоплі.

Смажена картопля з грибами на вечерю

Підсоліть та додайте будь-які улюблені спеції. Можете обмежитися чорним меленим перцем або ж додавайте інші прянощі. Смачна й поживна вечеря готова. Можете кликати домашніх до столу.

Замість свіжих шампіньйонів можна взяти заморожені або сушені. Останніх беріть у 5 разів менше, бо вони збільшаться у розмірах під час готування. Спочатку їх ретельно промийте, потім залийте холодною водою та залиште на 2-3 години. Заморожені розморозьте у мікрохвильовій печі, а рідину злийте.

Популярне

Схожі статті

Коли термометр показує +30 і більше, можна охолодитися не лише ззовні, але й зсередини: несподівані лайфхаки

Літо цьогоріч видалося дуже спекотним. Тому кожному хочеться охолодитися будь-яким можливим способом. Робити це потрібно не лише ззовні, але й зсередини. Отже, читайте корисні лайфхаки.

Смачніше нічого не їла! Готую 7 раз на тиждень і не набридає: маринований перець на закуску за рецептом мами

Легко, просто та смачно - повторити зможе кожен. Ідеальна страва для гарніру на святковий стіл - маринований перець буде пасувати як до картоплі, так й до рису та мʼяса.

“Лисий з Кварталу” Євген Кошовий зізнався, що донька Варвара насипала проблем їм з дружиною: криза в родині

Євген Кошовий, розповідаючи про свою сім'ю, відзначив, що не має проблем із дружиною Ксенією та меншою донькою Сімою. А от 16-річна Варвара змушує всіх нервувати.