Вимішую коржі за 10 хв: цей торт “Хрусть” виходить як на продаж. Без клопотів і з кремом як на “Наполеон”

Такий торт гідний продаватися у найдорожчій кондитерській. Основу складає безе, яке підсушується в духовці. А крем узагалі варити не потрібно – тільки змішати масло зі згущівкою.

Вам знадобиться:

  • 3 яєчних білки;
  • 200 г цукру;
  • 1 ст.лож. лимонного соку;
  • 1 ч.лож. крохмалю.

Для крему:

  • 200 г вершкового масла;
  • 250 г згущеного молока.

Для прикраси:

  • 150 г волоських горіхів.
Торт Хрусть на основі безе

Для приготування основи для торта “Хрусть” у яєць відділіть жовтки від білків. Жовтки покладіть у холодильник – згодом використаєте. Білки підсоліть і починайте збивати. Коли з’явиться біла піна, потроху всипайте цукор.

Збивши до стійких піків, влийте лимонний сік. Ще трохи збийте, щоб маса стала однорідною. Всипте крохмаль і збивайте до повного розчинення цукру. На весь процес збивання білків має піти 8-10 хвилин. Перекладіть суміш у кондитерський мішок.

Торт Хрусть на основі безе

Деко вистеліть папером для випікання і видавіть туди безе. Поставте у духовку, яку попередньо розігрійте до 100 градусів. Тістечка мають не пектися, а сушитися. Тож треба витримати у духовці близько 2 годин. Готові легко від’єднуються від підстеленого паперу. Вимкніть духовку й залиште ще трішки підсушитися й охолонути.

Торт Хрусть на основі безе

Тим часом вершкове масло, яке треба дістати з холодильника завчасно разом зі згущівкою, перекладіть у мисочку і збивайте 3 хвилини. По одній ложці починайте додавати згущене молоко кімнатної температури. Кожного разу збивайте масу до однорідності. Лише потім додавайте наступну ложку.

Волоські горіхи підсушіть на сухій пательні й наріжте ножем на не дуже дрібні шматочки. Починайте викладати шар безе на пласку тарілку. Щоб вони не совалися, знизу змастіть кремом.

Торт Хрусть на основі безе

Присипте горішками. Поверх викладіть другий шар. Безе знову змащуйте кремом знизу й приклеюйте до нижнього ряду. На цей раз їх кількість має бути меншою – тортик повинен зменшуватися на конус з кожним наступним шаром. Не забувайте додавати горішки в кожному ряду.

Коли конструкція завершиться одним безе на горі, кремом, що залишився, заповніть пустоти, які виникли під час збирання торта. Зверху викладіть решту горіхів. Можете залишити торт “Хрусть” у такому вигляді або, за бажанням, полийте розтопленим шоколадом.

Популярне

Схожі статті

“Годинник цокає”: як Фреймут змогла вийти заміж за авторитетного директора – перейняла ініціативу чоловіка

Ольга Фреймут вміє не лише з інспекціями до людей приходити. Телеведуча зробила перший крок навіть в особистих стосунках. І не прогадала, адже стала дружиною гендиректора телеканалу.

“Покотилися по похилій”: Влад Яма, Остап Ступка, Олег Винник з вершини слави в одну мить опинилися на дні

Мати все і в одну мить втратити – це ще треба постаратися зробити. Влад Яма, Остап Ступка, Олег Винник належать до категорії саме таких знаменитостей, які залишилися біля розбитого корита.

Чи вибачив Сергій Жадан зраду Христині Соловій? Співачка відзначила: “Приходить у твоє життя і щось дає”

Ініціатором стосунків став Сергій Жадан, а Христина Соловій просто приймала його залицяння. Розставання знаменитостей було дуже болісним. Чи спілкуються нині колишні закохані?