“Троянди не лише для краси, але й для насолоди”: готую варення з пелюсток. Гості куштують і нахвалюють

Трояндами можна не лише милуватися, але й зварити з них варення. Звісно, якщо вони чайні. Такі солодощі підійдуть не лише для домашніх посиденьок. Їх не соромно й гостям подати.

Вам знадобиться:

  • 100 г пелюсток чайних троянд;
  • 200 г цукру;
  • 200 мл води;
  • 0,5 лимона.
Варення з пелюсток чайної троянди

Щоб зварити варення з чайної троянди, назбирайте пелюстки з бутонів, які щойно розпустилися. Складіть їх у глибоку миску й залийте холодною водою. Зачекайте зовсім трохи. Можливо, серед пелюсток була присутня якась живність – дрібні жучки чи павучки. То вони мають спливти.

Варення з пелюсток чайної троянди

Воду злийте. Відділіть пелюстки від плодоніжок. Нам потрібні саме вони. Складіть їх у друшляк і промийте під проточною водою. Лимон вимийте й промокніть паперовим рушником.

Залийте в емальовану каструлю фільтровану воду. Всипте цукор. Поставте на сильний вогонь. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи, щоб кристали розчинилися. Вичавіть туди сік із половинки лимона.

Варення з пелюсток чайної троянди

Додайте трояндові пелюстки. Не перестаючи перемішувати, дочекайтеся, поки маса закипить. Зніміть каструлю з плити. Дочекайтеся, поки вона повністю прохолоне. Потім знову доведіть до кипіння. Знову зніміть і дайте остигнути.

Варення з пелюсток чайної троянди

Повторіть подібну процедуру 5-6 разів, допоки не отримаєте потрібну вам густоту варення. В останні 2 рази, коли закипить, прикручуйте вогонь до мінімуму і проварюйте 1 хвилину.

Варення з чайної троянди можна вживати відразу після приготування. А можна зробити запас на зиму. Тоді банки треба простерилізувати, а кришки прокип’ятити. Ще гарячим розкладіть варення по слоїках. Закрутіть кришки. Переверніть і вкутайте теплою ковдрою.

Популярне

Схожі статті

“4 дитини – не межа, є куди рухатися”: історія кохання багатодітної родини Олександра та Катерини Усиків

Історія кохання Олександра Усика з Катериною сягає в далеке шкільне минуле пари. Йому було 15 років. Вона на рік молодша. Як розвивалися стосунки, що завершилися народженням 4 дітей?

Якщо є 2 яйця та жменька аґрусу, чаювання скасовувати не доведеться: смачний пиріг нахвалює навіть свекруха

Забудьмо про шарлотку! Нині випікатимемо пиріг з аґрусом. Ці смарагдові ягоди нададуть десерту насиченого аромату й цікавого присмаку. Малеча й дорослі будуть у захваті.

“Годинник цокає”: як Фреймут змогла вийти заміж за авторитетного директора – перейняла ініціативу чоловіка

Ольга Фреймут вміє не лише з інспекціями до людей приходити. Телеведуча зробила перший крок навіть в особистих стосунках. І не прогадала, адже стала дружиною гендиректора телеканалу.