Підливка за 5 хвилин: підходить до мʼяса, риби та будь-якого гарніру. Смачно, ще й обійшлося в 3 копійки

Інколи для повноцінної та смачної вечері не вистачає простих деталей, наприклад, смачної підливки до мʼяса чи гарнірів. Тож цей рецепт стане чудовим доповненням вашим стравам.

Універсальна підлива є необхідним компонентом в кулінарії, яка додає смак і текстуру різноманітним стравам з риби, м’яса та гарнірів. Вона може бути використана як соус, гарнір або основа для інших страв. Цей рецепт дозволить вам створити смачну і універсальну підливу, яка підійде для будь-якої обідньої чи вечерньої страви.

Смачна підлива до мʼяса та гарніру
Смачна підлива до мʼяса та гарніру

Інгредієнти:

  • Вершкове масло – 20 г
  • Рослинна олія – 2 столові ложки
  • Борошно – 2 столові ложки
  • Томатна паста – 1 столова ложка
  • Сметана – 1 столова ложка
  • Вода – 400-500 мл
  • Сіль – 1/2 чайної ложки
  • Чорний перець – за смаком
  • Паприка – 1/3 чайної ложки
  • Сушені трави (наприклад, орегано, базилік, тим’ян) – за смаком

Приготування:

Розігрійте вершкове масло разом з рослинною олією в глибокій сковорідці або каструлі на середньому вогні. Додайте борошно і швидко помішайте за допомогою дерев’яної ложки або венчику, щоб утворити однорідну масу і борошно не пригоріло.

Додайте томатну пасту і продовжуйте смажити, помішуючи, протягом 1-2 хвилин, щоб обʼєднати томатну пасту з борошном і паста стала трохи оранжевого кольору.

Поступово додавайте воду, помішуючи, щоб утворити рівномірну консистенцію. Продовжуйте суміш варити на середньому вогні, помішуючи, доки підлива не стане густою і однорідною, близько 5-7 хвилин.

Як приготувати універсальну підливу до будь-якого гарніру
Як приготувати універсальну підливу до будь-якого гарніру

Додайте сіль, чорний перець, паприку і сушені трави за смаком. Продовжуйте варити ще 1-2 хвилини, щоб спеції вбилися в смак підливи. Нарешті, додайте сметану і добре перемішайте до однорідності. Дайте підливі ще один раз закипіти, потім знизьте вогонь і готуйте ще 1-2 хвилини.

Підлива підходить для подачі з вареними або смаженими овочами, рисом або пюре.  Також її можна використовувати як соус для мʼяса чи риби, а якщо додати більше води, в ній можна тушкувати котлети та тефтєлі.

Якщо підлива занадто густа, додайте трохи більше води. Якщо занадто рідка, варіть додаткові хвилини, щоб вона загусла. Експериментуйте зі спеціями і травами, щоб створити унікальний смак підливи, відповідно до ваших вподобань.

Популярне

Схожі статті

“Я повернувся замість Винника”: Дан Балан планує захопити увагу вовчиць, допоки Олег за кордоном

Дан Балан та Олег Винник 24 лютого 2022 року перебували в Україні. Обоє виїхали й практично не спілкувалися з шанувальниками. Молдовський співак уже повернувся й тепер претендує на фанаток-вовчиць.

52-річний Ектор Хіменес-Браво зізнався, що стане дідусем і показав знімки з УЗД: “Моєму щастю немає меж”

Ектор Хіменес-Браво розсекретив знімок УЗД та нарешті поділився приємною новиною зі своєю аудиторією. На це чекали прихильники вже декілька років та питали шеф-кухаря: коли вже?

Лише в 50 років дізналася, що все життя неправильно смажила картоплю. Випросила в ресторані рецепт, як треба

Картоплю на обід чи вечерю смажать усі. От тільки не всім відомі кілька важливих секретиків, від яких страва стає хрумкою та золотавою, а не якоюсь безбарвною масою, що злиплася.