facebook

Підливка за 5 хвилин: підходить до мʼяса, риби та будь-якого гарніру. Смачно, ще й обійшлося в 3 копійки

Інколи для повноцінної та смачної вечері не вистачає простих деталей, наприклад, смачної підливки до мʼяса чи гарнірів. Тож цей рецепт стане чудовим доповненням вашим стравам.

Універсальна підлива є необхідним компонентом в кулінарії, яка додає смак і текстуру різноманітним стравам з риби, м’яса та гарнірів. Вона може бути використана як соус, гарнір або основа для інших страв. Цей рецепт дозволить вам створити смачну і універсальну підливу, яка підійде для будь-якої обідньої чи вечерньої страви.

Смачна підлива до мʼяса та гарніру
Смачна підлива до мʼяса та гарніру

Інгредієнти:

  • Вершкове масло – 20 г
  • Рослинна олія – 2 столові ложки
  • Борошно – 2 столові ложки
  • Томатна паста – 1 столова ложка
  • Сметана – 1 столова ложка
  • Вода – 400-500 мл
  • Сіль – 1/2 чайної ложки
  • Чорний перець – за смаком
  • Паприка – 1/3 чайної ложки
  • Сушені трави (наприклад, орегано, базилік, тим’ян) – за смаком

Приготування:

Розігрійте вершкове масло разом з рослинною олією в глибокій сковорідці або каструлі на середньому вогні. Додайте борошно і швидко помішайте за допомогою дерев’яної ложки або венчику, щоб утворити однорідну масу і борошно не пригоріло.

Додайте томатну пасту і продовжуйте смажити, помішуючи, протягом 1-2 хвилин, щоб обʼєднати томатну пасту з борошном і паста стала трохи оранжевого кольору.

Поступово додавайте воду, помішуючи, щоб утворити рівномірну консистенцію. Продовжуйте суміш варити на середньому вогні, помішуючи, доки підлива не стане густою і однорідною, близько 5-7 хвилин.

Як приготувати універсальну підливу до будь-якого гарніру
Як приготувати універсальну підливу до будь-якого гарніру

Додайте сіль, чорний перець, паприку і сушені трави за смаком. Продовжуйте варити ще 1-2 хвилини, щоб спеції вбилися в смак підливи. Нарешті, додайте сметану і добре перемішайте до однорідності. Дайте підливі ще один раз закипіти, потім знизьте вогонь і готуйте ще 1-2 хвилини.

Підлива підходить для подачі з вареними або смаженими овочами, рисом або пюре.  Також її можна використовувати як соус для мʼяса чи риби, а якщо додати більше води, в ній можна тушкувати котлети та тефтєлі.

Якщо підлива занадто густа, додайте трохи більше води. Якщо занадто рідка, варіть додаткові хвилини, щоб вона загусла. Експериментуйте зі спеціями і травами, щоб створити унікальний смак підливи, відповідно до ваших вподобань.

Популярне

Схожі статті

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?

Одні просять, щоб було що випити, інші – коней: що є у райдері Полякової, Каменських та інших артистів

Кожен артист висуває певні вимоги до організаторів концерту, куди їх запрошують. Ці вимоги називаються райдер. Окрім звичайних речей деякі артисти замовляють щось дійсно неординарне.

Дружина Романа Сасанчина, який переміг у “Голосі країни 10”, виплеснула свої емоції: “Дикий істеричний плач”

За родинним життям Романа Сасанчина стежить чимало людей після того, як молодик здобув перемогу в "Голосі країни". Дружина Іванна теж частенько виходить на зв'язок, розповідаючи про власні проблеми.

“Квартет вкупі”: Юрій Горбунов і Катерина Осадча замилували мережу цим фото. Дітки схожі, як 2 краплі води

Знаменитий український телеведучий Юрій Горбунов замилував мережу світлиною з родиною у повному складі. Ведучий не часто ділиться особистим життям, тому фото викликало безліч відгуків у мережі.

Зірка “Дизель Шоу” Яна Глущенко згадала жінку, за якою плакала вся країна: Марини Поплавської немає 6 років

20 жовтня 2018 року назавжди стало для акторів "Дизель Шоу" чорним днем. Адже саме тоді водій автобуса, в якому поверталися з гастролей, не впорався з керуванням. Підсумок став трагічним.