Кондитерські більше не спонсорую, бо сама печу швидко та з користю: абрикосовий пиріг готую всього 7 хвилин

Домашні десерти, такі як абрикосовий пиріг, мають безліч переваг перед покупними тортами. Вони не тільки корисніші, але й дозволяють експериментувати з інгредієнтами, створюючи щось дійсно особливе.

У наш час вибір кондитерських виробів у магазинах вражає своєю різноманітністю. Від вишуканих шоколадних тортів до багатошарових фруктових десертів – кожен знайде щось до смаку. Проте, попри широкий асортимент, все більше людей надають перевагу домашнім випічкам. Чому ж так? Відповідь проста: домашні десерти мають особливий смак, готуються зі свіжих інгредієнтів та містять менше цукру і штучних добавок. Одним із таких десертів є абрикосовий пиріг, який готується всього за 7 хвилин.

Ви можете адаптувати цей рецепт під свої вподобання, додавати улюблені фрукти, горіхи або спеції. Це робить кожен десерт унікальним та неповторним.

Він ідеально підходить для тих, хто цінує свій час, але не хоче жертвувати смаком. Простий, швидкий та неймовірно смачний абрикосовий пиріг стане улюбленцем вашої родини.

Інгредієнти

  • 2 яйця
  • 1 склянка цукру
  • 1 склянка кефіру або йогурту
  • 1/2 склянки рослинної олії
  • 2 склянки борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 1 склянка абрикосів (свіжі або консервовані)
  • Ванільний цукор або кориця (за бажанням)

Приготування

Збиваємо яйця з цукром до утворення пухкої маси, а тоді вливаємо кефір та рослинну олію, ретельно перемішуємо. В окремій мисці змішуємо борошно з розпушувачем. Поступово додаємо цю суміш до рідких інгредієнтів, не припиняючи збивати.

Помиті та обсушені абрикоси без кісточок нарізаємо шматочками та кладемо до тіста. Якщо ви використовуєте консервовані фрукти, обов’язково злийте зайву рідину.

Потім виливаємо тісто у змащену маслом форму для випікання діаметром близько 26 см та відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо 40 хвилин або до золотистого кольору.

Абрикосовий пиріг за 7 хвилин

Готову випічку після остигання можна посипати цукровою пудрою.

Популярне

Схожі статті

“Життя змінилося у класну сторону”: Віталій Козловський розповів про стосунки з дружиною після появи малюка

Сім місяців тому у популярного співака Віталія Козловського народився син Оскар. Про те, як малюк змінив життя та погляди батька на світ, чоловік розповів у короткому інтерв'ю.

“У мене в голові не вкладається”. Світоліна зізналася Притулі, що її вразило після повернення до України

Відома українська спортсменка Еліна Світоліна розповіла про ситуацію, з якою зіткнулась після повернення в Україну. Зірка була неприємно здивована.

Їхніх обраниць ми ніколи не бачили, хоча вони є: Пономарьов, Коляденко-молодший, Суханов не показують дружин

Деякі знамениті чоловіки позиціюють себе як самотні вовки, хоча насправді мають свої половинки, з якими живуть у мирі й злагоді не один рік. От тільки облич цих щасливиць ми ніколи не бачили.