Червона смородина з цитрусовим ароматом? Немає нічого неможливого: знаю гарний рецепт варення, яким поділюся

Якщо набрид смак звичайного варення з червоної смородини, спробуйте додати до цієї ягоди цитрусові. Якщо додати апельсини, то солодощі набудуть абсолютно нової цікавої нотки.

Вам знадобиться:

  • 1 кг червоної смородини;
  • 1 кг апельсинів;
  • 1 кг цукру.
Як зварити варення з червоної смородини та апельсинів

Для ягідно-цитрусового варення першим ділом переберіть смородину. Складіть у друшляк і промийте під проточною водою. Дайте обсохнути ягодам. Апельсини вимийте та поріжте на невеликі шматочки прямо зі шкуринкою. Перемеліть смородину з апельсинами в м’ясорубці чи в комбайні.

Як зварити варення з червоної смородини та апельсинів

Додайте у фруктову масу цукор. Перемішайте. Зачекайте пів години, щоб кристали повністю розчинилися. Перебийте блендером до повної однорідності. Поставте на слабкий вогонь.

Як зварити варення з червоної смородини та апельсинів

Доведіть до кипіння, постійно помішуючи, але не кип’ятіть, щоб зберегти вітаміни по максимуму. Коли цитрусово-фруктова суміш прохолоне, розкладіть її по простерилізованих банках. Зберігайте у холодильнику.

Варення з абрикосів з апельсином

Цитрус можна додавати й в інші ягоди та фрукти. Наприклад, в абрикоси.

Вам знадобиться:

  • 1 кг абрикосів;
  • 700 г цукру;
  • 1 апельсин.
Як зварити варення з абрикосів та апельсинів

Абрикоси й апельсин ретельно вимийте. Коли плоди висохнуть, абрикоси позбавте кісточок. Апельсин наріжте на шматочки прямо зі шкуринкою. Прокрутіть фрукти через м’ясорубку. Додайте цукор і ретельно перемішайте.

Поставте каструлю чи таз на плиту. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Прикрутіть вогонь і варіть варення 15 хвилин. Розкладіть масу у простерилізовані сухі банки. Закрутіть кришки. У вас має вийти 3 півлітрові баночки варення з абрикосів з апельсином.

Популярне

Схожі статті

Як з бочки! Рецепт найсмачніших квашених огірків на зиму, як вчила моя бабуся: зберігаю в квартирі весь рік

Смачні і хрумкі квашені огірочки, які будуть за смаком як бочкові, дуже просто приготувати вдома. До вашої уваги вдалий рецепт заготовки огірків на зиму.

Ірина Федишин поділилася подробицями вагітності та поповнення в родині: “Мені здавалось, що всі зрозуміли”

Співачка Ірина Федишин відповіла нарешті на питання: чи вагітна вона? Чутки про третю дитину у подружжя зірки тягнеться ще з весни, після презентації її нового кліпу.

Українсько-азербайджанський красень: Ірина Білик показала свого 9-річного сина від п’ятого шлюбу

Українська співачка Ірина Білик вперше за довгий час показала свого молодшого сина від п'ятого шлюбу. 8-річний Табріз помітно підріс і подорослішав.