Мій літній шоколадний десерт не простий: скуштувавши цю смакоту, чоловік відразу повів під вінець

Замість того, щоб вмикати духовку й випікати коржі для торта, в літню спеку краще обмежитися легким шоколадним десертом. Трішки вершків та згущівки та гіркий шоколад зроблять ласощі неперевершеними.

Вам знадобиться:

  • 300 мл вершків;
  • 80 г гіркого шоколаду;
  • 20 г желатину;
  • 60 г згущеного молока;
  • 1 ст.лож. вершкового масла.
Шоколадний десерт із вершками без випікання

Для приготування шоколадного десерту першим ділом залийте у желатин 100 мл вершків і залиште на 15 хвилин, щоб набубнявів. Решту вершків вилийте у сотейник, додайте згущівку й поставте на слабкий вогонь. Доведіть до кипіння, але не кип’ятіть.

Шоколадний десерт із вершками без випікання

Зніміть із вогню, влийте желатинову суміш та перемішайте. Шоколад поламайте руками на маленькі шматочки. Залийте його вершковою масою. Перемішуйте вінчиком, щоб шоколад повністю розчинився.

Формочки чи креманки змастіть маслом. Розлийте в них вершково-шоколадну суміш. Затягніть зверху харчовою плівкою та відправте до холодильника на 7-8 годин. Коли десерт застигне, переверніть вміст і викладіть на блюдечка.

Шоколадний десерт із вершками без випікання

Можете посипати порошком какао та прикрасити листочками м’яти. Можете подавати до столу. За бажанням, викладайте масу в одну велику форму. Тоді доведеться нарізати шоколадний десерт на порції.

Шоколадний десерт із вершками без випікання

Якщо викладете зверху готовий бісквітний корж, то коли перевернете десерт, вийде справжній легкий тортик. Ось так і обійдетеся без випікання, що для літньої спеки дуже важливо.

Все, що домашні не доїдять, треба зберігати у холодильнику, щоб десерт не поплив. Чудова альтернатива важким маслянистим конструкціям із тіста та крему в літню спеку. Обов’язково спробуйте цей простенький рецепт.

Популярне

Схожі статті

Як з бочки! Рецепт найсмачніших квашених огірків на зиму, як вчила моя бабуся: зберігаю в квартирі весь рік

Смачні і хрумкі квашені огірочки, які будуть за смаком як бочкові, дуже просто приготувати вдома. До вашої уваги вдалий рецепт заготовки огірків на зиму.

Ірина Федишин поділилася подробицями вагітності та поповнення в родині: “Мені здавалось, що всі зрозуміли”

Співачка Ірина Федишин відповіла нарешті на питання: чи вагітна вона? Чутки про третю дитину у подружжя зірки тягнеться ще з весни, після презентації її нового кліпу.

Українсько-азербайджанський красень: Ірина Білик показала свого 9-річного сина від п’ятого шлюбу

Українська співачка Ірина Білик вперше за довгий час показала свого молодшого сина від п'ятого шлюбу. 8-річний Табріз помітно підріс і подорослішав.