Мій хіт кожного кабачкового сезону: запікаю човники із сиром та 1 секретиком. Дуже просто, а смак зашкалює!

Страва, яку ми пропонуємо сьогодні, поєднує в собі легкість, поживність та вишуканий смак, роблячи її ідеальним вибором для обіду або вечері.

Літній сезон – це час, коли ринки та магазини наповнюються свіжими овочами, а кулінарні експерименти набирають обертів. Однією з найпопулярніших літніх страв є кабачкові човники з курячим філе, запечені у духовці.

Кабачки – низькокалорійний продукт, багатий на вітаміни А, С і фолієву кислоту. Куряче філе забезпечує організм білками та необхідними амінокислотами.

Взявши за основу наш рецепт, ви можете експериментувати з начинками та спеціями, створюючи нові варіації страви.

Інгредієнти

  • 2 середніх кабачки
  • 400 г курячого філе
  • 1 середня цибулина
  • 2-3 зубчики часнику
  • 2 столові ложки олії
  • Сіль та перець на смак
  • Спеції на смак (орегано, базилік, паприка)
  • 100 г твердого сиру
  • Свіжа зелень для подачі (петрушка, кріп)

Приготування

Кабачкові човники з курячим філе, запечені у духовці

Кабачки наріжте вздовж навпіл та вийміть серединку, щоб створити місце для начинки. Потім подрібніть її на маленькі часточки – вони будуть частиною начинки.

Далі викладіть кабачкові половинки на деко, змастіть олією та злегка підсоліть. Запікайте у розігрітій до 180°C духовці близько 10 хвилин, поки кабачки не стануть трохи м’якими.

За цей час дрібно нашаткуйте цибулю й обсмажте її на сковороді з олією до золотистого кольору. Додайте нарізану серединку кабачків і тушкуйте ще 5 хвилин. Куряче філе поріжте дрібними кубиками та додайте до овочів й обсмажте до готовності. Покладіть сіль, перець, часник та спеції до свого смаку.

Тепер викладіть готову начинку у кабачкові половинки, розрівнюючи поверхню ложкою. Посипте човники тертим сиром, щоб утворилася золотиста скоринка під час запікання.

Запікайте вироби у розігрітій до 180°C духовці ще 15-20 хвилин, поки сир не розплавиться і не стане золотистим.

Готові кабачкові човники подавайте гарячими, прикрасивши свіжою зеленню. Вони чудово поєднуються зі свіжим хлібом або легким салатом зі свіжих овочів.

Популярне

Схожі статті

Правду кажуть – “Вік живи і вік навчайся”: я й не знала, що для пухкого тіста треба вичавити в окріп майонез

Мало хто знає, але пишні пиріжки можна приготувати без дріжджів, використовуючи зовсім неочікуваний інгредієнт — майонез. Виявляється, що він у поєднанні з окропом творить справжні кулінарні дива!

“Люблю, як вперше”: Тіна Кароль розповіла, про що мріяв її чоловік Євген Огір і яку традицію вона заборонила

Напевно всі знають прекрасну та водночас сумну історію кохання зіркової співачки, улюблениці мільйонів — Тіни Кароль. Як вона береже пам'ять про свого чоловіка, як здійснює його мрії, розповімо тут.

“Життя змінилося у класну сторону”: Віталій Козловський розповів про стосунки з дружиною після появи малюка

Сім місяців тому у популярного співака Віталія Козловського народився син Оскар. Про те, як малюк змінив життя та погляди батька на світ, чоловік розповів у короткому інтерв'ю.