Навчилась готувати капустяні рулети по-корейськи: красиво, корисно, а смачно так, що за вуха не відтягнеш

Квашена капуста – традиційна українська страва, яка відома своїм смаком та користю для здоров'я. Однак, ми знайшли новий спосіб приготування цього продукту.

Така страва точно вразить багатьох своїм смаком і оригінальністю – капустяні рулети з морквою по-корейськи. Ця закуска не лише надзвичайно смачна, але й корисна та естетично приваблива.

Інгредієнти

  • 1 велика головка білокачанної капусти
  • 4-5 великих морквин
  • 5-6 зубчиків часнику
  • 2 столові ложки солі
  • 2 столові ложки цукру
  • 2 столові ложки оцту (9%)
  • 2 столові ложки олії
  • 1 столова ложка меленого коріандру
  • 1 чайна ложка меленого червоного перцю (на смак)
  • 1 чайна ложка меленого чорного перцю (на смак)

Приготування

Капустяні рулети по-корейськи

Обережно відділіть великі листки від головки капусти, намагаючись не пошкодити їх. Відваріть їх у підсоленій воді протягом 5-7 хвилин, поки вони не стануть м’якими. Вийміть листя з окропу і дайте їм охолонути.

За цей час приготуйте начинку.  Натріть моркву на спеціальній тертці для корейської моркви, а потім у  великій мисці змішайте натерту моркву з сіллю, цукром, меленою коріандром, червоним та чорним перцем. Додайте пропущений через прес часник, оцет та олію. Ретельно перемішайте і дайте масі настоятися протягом 30 хвилин.

Далі з усіх капустяних листів зріжте товсті частини, щоб було легше скручувати рулети, після чого на кожен з них викладіть трохи моркви по-корейськи та скрутіть рулет, заправляючи краї всередину, щоб начинка не випадала.

Тепер викладіть вироби у чисту банку або емальовану каструлю щільними шарами, злегка притискаючи кожен шар й залийте розсолом так, щоб вони були повністю покриті рідиною.

Для його приготування закип’ятіть 1 літр води, додайте 2 столові ложки солі, а тоді йому охолонути до кімнатної температури.

Накрийте банку (або каструлю)  марлею чи кришкою і залиште при кімнатній температурі на 3-4 дні для квашення. Періодично перевіряйте рулети й при необхідності додавайте розсолу.

Після квашення капустяні рулети з морквою по-корейськи готові до подачі.

Популярне

Схожі статті

Принципи чи гроші: донька Пугачової Христина Орбакайте відмовилася співати дуетом з російським співаком

У світі великих грошей, коли на кону стоїть репутація та позиція щодо моральних і політичних питань, деякі люди обирають гроші, а деякі —  принципи, замість компромісів заради вигоди.

“Схожа?”: 48-річна Марічка Падалко показала, як виглядала 20 років тому — Соболєва та дітей ще не було

Марічка Падалко — нині одна з найвідоміших телеведучих України опублікувала своє архівне фото 20-річної давнини, коли її ім'я ще тільки починало набирати обертів у медіапросторі. 

Недарма “чорнобривці посіяла мати”. Ви не повірите: розкішне “ігристе” готую з улюблених квітів свого садка

Це дуже оригінальний спосіб використання чорнобривців, які ви вирощуєте та збираєте у власному садку. Спробуйте приготувати цей напій і здивуйте ним своїх рідних чи друзів.