Без духовки! Цей рецепт підкорить усіх: смачний і швидкий банановий пиріг на сковороді за 10 хвилин

Якщо ви любите смачні десерти, але стояти біля плити нема бажання, спробуйте приготувати цей ніжний пиріг з бананами. Для його приготування навіть не знадобиться духовка. Кілька хвилин і все готово.

Більшість сучасних жінок, які мають купу справ та клопотів, не люблять витрачати багато часу на приготування їжі. Саме тому, більшість господинь майже не печуть домашніх пирогів, тортів та інших смаколиків.

Та насправді, щоб приготувати смачний десерт, не обов’язково витрачати багато часу. До вашої уваги рецепт незвичайного, соковитого і ніжного бананового пирога на сковороді. Для його приготування вам не знадобляться ні міксер, ні духовка. Всього кілька хвилин і смачнющий десерт буде готовий.

Необхідні інгредієнти:

  • банани – 2 шт;
  • вершкове масло – 20 г;
  • цукор – 1 ст. л.

Для тіста:

  • яйця – 1 шт;
  • молоко – 100 мл;
  • згущене молоко – 100 г;
  • ваніль – дрібка;
  • розпушувач тіста – 10 г;
  • борошно – 160 г;
  • лимон – 1 шт.

Спосіб приготування:

Банан очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими шайбочками. Пательню щедро змащуємо вершковим маслом. Потрібно змастити як дно, так і стінки сковорідки.

На дно пательні сипимо столову ложку цукру рівномірно по всій площині. Наверх викладаємо шматочки банана щільно утрамбовуючи один біля одного.

Рецепт смачного і ніжного бананового пирога за 10 хвилин
Рецепт смачного і ніжного бананового пирога за 10 хвилин

Готуємо тісто. Для цього у миску розбиваємо одне яйце, додаємо до нього дрібку солі і збиваємо вилкою, або вінчиком. Далі до яйця додаємо молоко і згущене молоко та знову все перемішуємо.

Далі до рідких інгредієнтів у два прийома засипаємо просіяне борошно та розпушувач тіста. Вінчиком замішуємо однорідне тісто без грудочок. З одного лимону вичавлюємо сік, а також натираємо цедру цього лимону. Сік та цедру додаємо в тісто і знову ретельно перемішуємо.

Рецепт смачного і ніжного бананового пирога за 10 хвилин
Рецепт смачного і ніжного бананового пирога за 10 хвилин

Готовим тістом заливаємо банани, розрівнюючи його.

Накриваємо пиріг кришкою і ставимо на смажитися на маленькому вогні. Пиріг буде готуватися близько 40 хвилин кришку за цей час підіймати не потрібно. Через 40 хвилин перевірте готовність пирога за допомогою зубочистки: вона має залишатися сухою. Пиріг перевертаємо на тарілку низом доверху і подаємо до столу.

Рецепт смачного і ніжного бананового пирога за 10 хвилин
Рецепт смачного і ніжного бананового пирога за 10 хвилин

Смачного.

Популярне

Схожі статті

“Повернули пташенят до родинного гнізда”: Марічка Падалко, Оля Полякова, Джамала привезли нащадків до Києва

У лютому-березні 2022 року українці масово вивозили дітей за кордон. Вчинили так і Марічка Падалко, Оля Полякова, Джамала. Та нині передумали й повернули малечу назад.

Золота медалістка і відмінниця, якій цілували руки: дружина Дмитра Гордона розповіла про своє перше кохання

Дружина Дмитра Гордона Олеся Бацман розповіла у своєму інтерв'ю, яке було її перше кохання та як їй цілували руки у дошкільні часи, коли вона була ще зовсім маленькою.

Смачні та ніжні курячі котлетки з додаванням кабачку: ідеально підійдуть до гарніру на обід або вечерю

Кабачки – ідеальний продукт влітку, який можна приготувати у безлічі різних варіантів. А чи пробували ви готувати курячі котлети з кабачком? Спробуйте обов'язково цей рецепт, поки кабачки у продажі.