Якщо є 2 яйця та жменька аґрусу, чаювання скасовувати не доведеться: смачний пиріг нахвалює навіть свекруха

Забудьмо про шарлотку! Нині випікатимемо пиріг з аґрусом. Ці смарагдові ягоди нададуть десерту насиченого аромату й цікавого присмаку. Малеча й дорослі будуть у захваті.

Вам знадобиться:

  • 260 г борошна;
  • 200 г ванільного йогурту;
  • 180 г зеленого аґрусу;
  • 125 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 80 мл олії;
  • 1 ч.лож. розпушувача;
  • 0,5 ч.лож. соди;
  • 1 ч.лож. цукрової пудри;
  • 10 г панірувальних сухарів.
Пиріг на йогурті з аґрусом

Для приготування пирога з аґрусом ягоди обирайте зелені та щільні, щоб не полопалися в духовці. Промийте їх під проточною водою та обсушіть паперовим рушником. Хвостики з обох боків обріжте чи обламайте.

У глибокій мисці змішайте просіяне борошно, цукор, розпушувач та соду. Перемішайте суху суміш вінчиком. Додайте ванільний йогурт, олію, вбийте яйця. Ще раз перемішайте вінчиком.

Пиріг на йогурті з аґрусом

Консистенція тіста має бути як густа сметана. За необхідності додайте ще трішки борошна, а якщо вийшло занадто густе, то розбавте йогуртом. Додайте до тіста переважну частину аґрусу. Перемішайте.

Пиріг на йогурті з аґрусом

Форму для випікання змастіть олією та присипте панірувальними сухарями. Викладіть підготовлене тісто. Верх розрівняйте лопаткою. Якщо у вас силіконова форма, то змащувати та присипати сухарями її не потрібно.

Пиріг на йогурті з аґрусом

Зверху на пиріг розкладіть решту ягід аґрусу. Духовка має бути розігріта до 180 градусів. Поставте в неї форму й випікайте 50 хвилин. Коли верх зарум’яниться, проткніть випічку дерев’яною паличкою. Виходить сухою – значить, пиріг з аґрусом готовий.

Дістаньте з духовки, вийміть із форми. Коли прохолоне, присипте цукровою пудрою. Тепер можна кликати рідню до столу й влаштовувати посиденьки за чаєм чи кавою.

Популярне

Схожі статті

Чому Тіна Кароль як реп’ях вчепилася в молодого Олега Шумея: хоче заміж за юнака чи просто допомагає

Останнім часом в українському шоу-бізнесі з'явилося багато чуток щодо особливих стосунків між поп-дівою Тіною Кароль та молодим співаком Олегом Шумеєм.

Рецептів з буряка багато, але цей — найкращий: бурякова ікра — бюджетний варіант корисної та смачної закуски

У світі кулінарії існує безліч страв, які поєднують у собі не лише приємний смак, але й користь для здоров'я. Однією з таких страв є бурякова ікра.

Їм вже за 40, але вони досі бережуть свою свободу: Гордєєв, Данилко, Хіменес-Браво – найзірковіші холостяки

У світі шоу-бізнесу є чимало знаменитостей, які досі не побралися. Їм вже за 40, але вони продовжують насолоджуватися свободою і не поспішають ставати частиною традиційних сімейних стосунків.