Готуюсь до відключень світла! Ситний салат на зиму “Кабачки як м’ясо”: вечеря за 10 хвилин

Цей салат з кабачків домашні з'їдять ще до настання зими. Рецепт дуже вдалий і смачний. Кабачки за цим рецептом навіть чимось нагадують м'ясо.

Літо – сезон кабачків! Саме час готувати з цього смачного і корисного овоча різноманітні страви та закуски. Крім того, час робити заготовки на зиму.

З кабачків на зиму можна закрити не лише кабачкову ікру. Також є багато рецептів різноманітних салатів.

Пропонуємо до вашої уваги дуже цікавий і смачний салат на зиму з кабачків. Рецепт досить незвичайний. Кабачки тут виходять дуже смачними і чимось нагадують м’ясо.

Необхідні інгредієнти:

  • кабачки – 2,5 кг;
  • цибуля – 0,5 кг;
  • часник – 1 головка;
  • олія – 60 мл;
  • сіль – 1 ст.л;
  • цукор – 2 ст.л;
  • приправа для шашлика – 30 г;
  • чорний перець – 0,5 ч.л
  • оцет (9%) – 50 мл.

Спосіб приготування:

Молоді кабачки миємо, відрізаємо хвостики і нарізаємо кружальцями товщиною 1-1,5 см. Додаємо до кабачків олію і добре перемішуємо.

Далі кабачки потрібно обсмажити з двох сторін до золотистості. На сковорідку олії лити вже не потрібно, адже вона є на самих кабачках.

Рецепт смачного салату з кабачків на зиму
Рецепт смачного салату з кабачків на зиму

Смажте кабачки до легкої золотистості, але не до м’якості. Всередині вона мають залишатися твердуватими.

Цибулю нарізаємо півкільцями і перекладаємо у глибоку миску. До цибулі додаємо цукор, сіль, перець і добре перемішуємо. Також додаємо приправу до шашлику і подрібнений часник. Додаємо до цієї суміші обсмажені кабачки і дуже добре перемішуємо. Накриваємо заготовку мискою і ставимо груз. Залишаємо кабачки на 3-4 години, щоб кабачки промаринувалися і пустили сік.

Рецепт смачного салату з кабачків на зиму
Рецепт смачного салату з кабачків на зиму

У чисті півлітрові банки наповнюємо кабачками і заливаємо соком, який утворився. З данної кількості інгредієнтів виходить 4 півлітрових банок салату.

Рецепт смачного салату з кабачків на зиму
Рецепт смачного салату з кабачків на зиму

Дно великої каструлі застеляємо рушником. У каструлю ставимо банки і наливаємо воду так, щоб банки були у воді. Ставимо все на вогонь і стерилізуємо салат після закипання води 15 хвилин. Далі салат закатуємо кришками.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Чому Тіна Кароль як реп’ях вчепилася в молодого Олега Шумея: хоче заміж за юнака чи просто допомагає

Останнім часом в українському шоу-бізнесі з'явилося багато чуток щодо особливих стосунків між поп-дівою Тіною Кароль та молодим співаком Олегом Шумеєм.

Рецептів з буряка багато, але цей — найкращий: бурякова ікра — бюджетний варіант корисної та смачної закуски

У світі кулінарії існує безліч страв, які поєднують у собі не лише приємний смак, але й користь для здоров'я. Однією з таких страв є бурякова ікра.

Їм вже за 40, але вони досі бережуть свою свободу: Гордєєв, Данилко, Хіменес-Браво – найзірковіші холостяки

У світі шоу-бізнесу є чимало знаменитостей, які досі не побралися. Їм вже за 40, але вони продовжують насолоджуватися свободою і не поспішають ставати частиною традиційних сімейних стосунків.