facebook

Готуюсь до відключень світла! Ситний салат на зиму “Кабачки як м’ясо”: вечеря за 10 хвилин

Цей салат з кабачків домашні з'їдять ще до настання зими. Рецепт дуже вдалий і смачний. Кабачки за цим рецептом навіть чимось нагадують м'ясо.

Літо – сезон кабачків! Саме час готувати з цього смачного і корисного овоча різноманітні страви та закуски. Крім того, час робити заготовки на зиму.

З кабачків на зиму можна закрити не лише кабачкову ікру. Також є багато рецептів різноманітних салатів.

Пропонуємо до вашої уваги дуже цікавий і смачний салат на зиму з кабачків. Рецепт досить незвичайний. Кабачки тут виходять дуже смачними і чимось нагадують м’ясо.

Необхідні інгредієнти:

  • кабачки – 2,5 кг;
  • цибуля – 0,5 кг;
  • часник – 1 головка;
  • олія – 60 мл;
  • сіль – 1 ст.л;
  • цукор – 2 ст.л;
  • приправа для шашлика – 30 г;
  • чорний перець – 0,5 ч.л
  • оцет (9%) – 50 мл.

Спосіб приготування:

Молоді кабачки миємо, відрізаємо хвостики і нарізаємо кружальцями товщиною 1-1,5 см. Додаємо до кабачків олію і добре перемішуємо.

Далі кабачки потрібно обсмажити з двох сторін до золотистості. На сковорідку олії лити вже не потрібно, адже вона є на самих кабачках.

Рецепт смачного салату з кабачків на зиму
Рецепт смачного салату з кабачків на зиму

Смажте кабачки до легкої золотистості, але не до м’якості. Всередині вона мають залишатися твердуватими.

Цибулю нарізаємо півкільцями і перекладаємо у глибоку миску. До цибулі додаємо цукор, сіль, перець і добре перемішуємо. Також додаємо приправу до шашлику і подрібнений часник. Додаємо до цієї суміші обсмажені кабачки і дуже добре перемішуємо. Накриваємо заготовку мискою і ставимо груз. Залишаємо кабачки на 3-4 години, щоб кабачки промаринувалися і пустили сік.

Рецепт смачного салату з кабачків на зиму
Рецепт смачного салату з кабачків на зиму

У чисті півлітрові банки наповнюємо кабачками і заливаємо соком, який утворився. З данної кількості інгредієнтів виходить 4 півлітрових банок салату.

Рецепт смачного салату з кабачків на зиму
Рецепт смачного салату з кабачків на зиму

Дно великої каструлі застеляємо рушником. У каструлю ставимо банки і наливаємо воду так, щоб банки були у воді. Ставимо все на вогонь і стерилізуємо салат після закипання води 15 хвилин. Далі салат закатуємо кришками.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?

Одні просять, щоб було що випити, інші – коней: що є у райдері Полякової, Каменських та інших артистів

Кожен артист висуває певні вимоги до організаторів концерту, куди їх запрошують. Ці вимоги називаються райдер. Окрім звичайних речей деякі артисти замовляють щось дійсно неординарне.

Дружина Романа Сасанчина, який переміг у “Голосі країни 10”, виплеснула свої емоції: “Дикий істеричний плач”

За родинним життям Романа Сасанчина стежить чимало людей після того, як молодик здобув перемогу в "Голосі країни". Дружина Іванна теж частенько виходить на зв'язок, розповідаючи про власні проблеми.

“Квартет вкупі”: Юрій Горбунов і Катерина Осадча замилували мережу цим фото. Дітки схожі, як 2 краплі води

Знаменитий український телеведучий Юрій Горбунов замилував мережу світлиною з родиною у повному складі. Ведучий не часто ділиться особистим життям, тому фото викликало безліч відгуків у мережі.

Зірка “Дизель Шоу” Яна Глущенко згадала жінку, за якою плакала вся країна: Марини Поплавської немає 6 років

20 жовтня 2018 року назавжди стало для акторів "Дизель Шоу" чорним днем. Адже саме тоді водій автобуса, в якому поверталися з гастролей, не впорався з керуванням. Підсумок став трагічним.