“Рецепт, знайомий з дитинства”: таке абрикосове варення на всю зиму варила моя бабуся. Виходить як на продаж

Абрикосове варення господарочки цінують за неймовірний колір, чудовий смак та приємний аромат. Якщо зварити солодощі за цим рецептом, то плоди залишаться цілими половинками.

Вам знадобиться:

  • 1 кг абрикосів;
  • 1 кг цукру;
  • 0,5 ч.лож. лимонної кислоти.
Ароматне абрикосове варення з цілими половинками

Абрикоси для варення обирайте щойно достиглі. Щоб кісточка відділялася, а плоди не були м’якими. На поверхні не повинно бути ознак гнилі чи цяточок. Вимийте абрикоси та просушіть, виклавши на паперовий рушник.

Ароматне абрикосове варення з цілими половинками

Кожну ягоду розріжте навпіл, відкинувши кісточку. Розділіть приблизно на 3 більш-менш рівних частини. Першу частину викладіть у широку каструлю, а краще миску, надрізами догори. Присипте третиною цукру.

Ароматне абрикосове варення з цілими половинками

Викладіть таким же чином другу третину абрикосів. Насипте третину цукру. Решту абрикосів також викладайте м’якушем догори. Засипте цукром. Відправте місткість із фруктами до холодильника на 1 добу.

Наступного дня дістаньте. Абрикоси встигли дати сік. Поставте на середній вогонь. Коли маса закипить, варіть пів години, легенько помішуючи та постійно знімаючи пінку, що утворюється.

Ароматне абрикосове варення з цілими половинками

За 5 хвилин до готовності всипте лимонну кислоту. Дуже обережно перемішайте. Зніміть із вогню. Дайте масі трішки прохолонути. Абрикосове варення розкладіть по простерилізованих слоїках. Закрутіть кришки. Відправте у прохолодне місце на зберігання.

Абрикоси цьогоріч уродили добре. Довго ці плоди не зберігаються. За 2-3 дні вже псуються. Тому можна продовжити літо на зиму й закрутити ідеальне абрикосове варення. Приємне чаювання для всієї родини буде гарантовано.

Популярне

Схожі статті

“Спочатку не віталися, потім побралися”: непроста історія кохання Тоні Матвієнко та Арсена Мірзояна

Кохання Тоні Матвієнко та Арсена Мірзояна не було безхмарним. Парі на шляху до щастя довелося здолати чимало перешкод. Та вони впоралися, завдяки підтримці одне одного.

“Готуюся до зимового блекауту влітку”: роблю 20 банок закуски “Сніданок туриста” – вистачить на всю родину

Якщо взимку вимкнуть світло, голодними не залишитеся. Відкриєте баночку "Сніданку туриста" і смачно поласуєте при свічках. А про консервований наїдок слід потурбуватися зараз, зробивши заготівлю.

“25 років у Кварталі”: Кравець пояснила, чому покинула проєкт свого життя після “квартального” чоловіка

Майже чверть віку Олена Кравець виходила на сцену "Кварталу 95", розважаючи публіку разом із колегами. А восени 2022 року, повернувшись з-за кордону, приголомшила новиною, що покидає проєкт.