facebook

Як з бочки! Рецепт найсмачніших квашених огірків на зиму, як вчила моя бабуся: зберігаю в квартирі весь рік

Смачні і хрумкі квашені огірочки, які будуть за смаком як бочкові, дуже просто приготувати вдома. До вашої уваги вдалий рецепт заготовки огірків на зиму.

Квашені огірки – традиційна страва української кухні, яку готують ще з давніх часів. Квашені огірки не мають нічого спільного з консервованими. Вони відрізняються за смаком, а також способом приготування.

Квашені огірки мають приємну кислинку і готуються без оцту, на відміну від консервованих. Крім того, такі огірки набагато корисніші. Молочна кислота, яка утворюється під час ферментації, добре впливає на травлення і на мікрофлору кишечника. Саме тому краще вживати саме квашені продукти, а не мариновані.

У старі часи огірки квасили у великих бочках і вони мали особливий смак. Пропонуємо до вашої уваги рецепт смачних квашених огірків, які виходять саме такими, як колись робили наші бабусі у дерев’яних діжках.

Необхідні інгредієнти:

(на 1 літрову банку):

  • свіжі огірки;
  • листя хріну – 1 шт;
  • суцвіття кропу – 2 шт;
  • листя вишні – 2 шт;
  • листя смородини – 1 шт;
  • часник – 2 зуб.;
  • перець чорний горошком – 15 шт;
  • духмяний перець горошком – 4 шт.

Для розсолу:

  • вода – 1 л;
  • сіль – 50 г.

Суха гірчиця – 1 ст.л.

Спосіб приготування:

Огірки потрібно замочити у дуже холодній воді мінімум на годину, максиму на 6 годин і, звісно, добре помити. Можна брати як маленькі огірочки, так і більш крупні.

У банку закладаємо всі спеції: перці горошком, кріп, листя вишні та смородини, а також ріжемо на шматки часник.

Далі закладаємо у банки огірки, а на самий верх викладаємо лист хрону.

Рецепт смачних квашених огірків як з бочки
Рецепт смачних квашених огірків як з бочки

Робимо розсіл: змішуємо воду з сіллю і доводимо до кипіння. Киплячим розсолом заливаємо огірки, банки прикриваємо кришкою і залишаємо так при кімнатній температурі на 3 доби. За цей час огірки почнуть бродити.

Через 3 доби додаємо у банки головний консервант – суху гірчицю (1 ст.л на літрову банку). Саме гірчиця дозволить огіркам довго зберігатися і надасть пікантності.

Рецепт смачних квашених огірків як з бочки
Рецепт смачних квашених огірків як з бочки

Знову прикриваємо банки кришкою і залишаємо їх так на 5-6 годин. Після цього розсіл з банок зливаємо у каструлю і доводимо до кипіння. Кип’ятимо розсіл 7 хвилин і заливаємо ним банки з огірками. Закручуємо огірки стерелізованими кришками.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?

Одні просять, щоб було що випити, інші – коней: що є у райдері Полякової, Каменських та інших артистів

Кожен артист висуває певні вимоги до організаторів концерту, куди їх запрошують. Ці вимоги називаються райдер. Окрім звичайних речей деякі артисти замовляють щось дійсно неординарне.

Дружина Романа Сасанчина, який переміг у “Голосі країни 10”, виплеснула свої емоції: “Дикий істеричний плач”

За родинним життям Романа Сасанчина стежить чимало людей після того, як молодик здобув перемогу в "Голосі країни". Дружина Іванна теж частенько виходить на зв'язок, розповідаючи про власні проблеми.

“Квартет вкупі”: Юрій Горбунов і Катерина Осадча замилували мережу цим фото. Дітки схожі, як 2 краплі води

Знаменитий український телеведучий Юрій Горбунов замилував мережу світлиною з родиною у повному складі. Ведучий не часто ділиться особистим життям, тому фото викликало безліч відгуків у мережі.

Зірка “Дизель Шоу” Яна Глущенко згадала жінку, за якою плакала вся країна: Марини Поплавської немає 6 років

20 жовтня 2018 року назавжди стало для акторів "Дизель Шоу" чорним днем. Адже саме тоді водій автобуса, в якому поверталися з гастролей, не впорався з керуванням. Підсумок став трагічним.