facebook

Просто хіт! Божественно смачна закуска з огірків на зиму: всі, хто пробують випрошують рецепт

Хрумкі, трішки гострі та соковиті – саме такими виходять огірки за цим рецептом. Така закуска на зиму розлетиться швидше, ніж настануть холода.

Найчастіше огірки на зиму заготовлюють двома способами: маринують та квасять. Втім, з огірків також можна робити салати, чи закуски.

Пропонуємо до вашої уваги дуже смачну і незвичайну закуску з огірків на зиму. Огірковий салат за цим рецептом виходить трішки гострим, з приємним балансом солодкості і кислинки, а самі огірки хрумкі і приємні на смак.

Необхідні інгредієнти:

  • огірки – 3 кг;
  • вода – 125 мл;
  • оцет (9%) – 100 мл;
  • олія – 250 мл;
  • цукор – 180 г;
  • сіль – 1,5 ст.л;
  • кетчуп класичний – 250 г;
  • кетчуп чилі – 250 г;
  • часник – 2 головки.

Спосіб приготування:

У глибоку каструлю (на 10 літрів) виливаємо воду та оцет. Туди ж додаємо сіль, цукор і олію. Все ретельно перемішуємо. Туди ж додаємо 2 вида кетчупа: звичайни томатний і гострий кетчуп чилі. Знову все ретельно перемішуємо.

Огірки миємо, обсушуємо та відрізаємо хвостики. Ріжемо огірки невеликими брусочками.

Рецепт смачної і пікантної закуски з огірків на зиму
Рецепт смачної і пікантної закуски з огірків на зиму

Перекладаємо нарізані огірки до томатного соусу і перемішуємо. Накриваємо каструлю кришкою і варимо на повільному вогні після закипання 25 хвилин. Час від часу огірки перемішуємо. Самі огірки пустять сік, тому соусу стане більше і всі огірки будуть ним покриті.

Рецепт смачної і пікантної закуски з огірків на зиму
Рецепт смачної і пікантної закуски з огірків на зиму

Через 25 хвилин вичавлюємо до огірків весь часник і знову добре перемішуємо. Кількість часнику за бажанням можна зменшити. Варимо огірки з часником на повільному вогні ще 10 хвилин.

Банки потрібно простерилізувати. Викладаємо огірки у банки і закатуємо простерилізованими кришками.

Рецепт смачної і пікантної закуски з огірків на зиму
Рецепт смачної і пікантної закуски з огірків на зиму

Перевертаємо банки верх дном і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Після цього банки переносимо у погріб, або у темне місце, куди не потрапляє сонячне світло.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?

Одні просять, щоб було що випити, інші – коней: що є у райдері Полякової, Каменських та інших артистів

Кожен артист висуває певні вимоги до організаторів концерту, куди їх запрошують. Ці вимоги називаються райдер. Окрім звичайних речей деякі артисти замовляють щось дійсно неординарне.

Дружина Романа Сасанчина, який переміг у “Голосі країни 10”, виплеснула свої емоції: “Дикий істеричний плач”

За родинним життям Романа Сасанчина стежить чимало людей після того, як молодик здобув перемогу в "Голосі країни". Дружина Іванна теж частенько виходить на зв'язок, розповідаючи про власні проблеми.

“Квартет вкупі”: Юрій Горбунов і Катерина Осадча замилували мережу цим фото. Дітки схожі, як 2 краплі води

Знаменитий український телеведучий Юрій Горбунов замилував мережу світлиною з родиною у повному складі. Ведучий не часто ділиться особистим життям, тому фото викликало безліч відгуків у мережі.

Зірка “Дизель Шоу” Яна Глущенко згадала жінку, за якою плакала вся країна: Марини Поплавської немає 6 років

20 жовтня 2018 року назавжди стало для акторів "Дизель Шоу" чорним днем. Адже саме тоді водій автобуса, в якому поверталися з гастролей, не впорався з керуванням. Підсумок став трагічним.