Коли салат із огірків набридає, закидаю їх на сковорідку: від такої смакоти мої лише пальчики облизують

У спеку їсти не хочеться, тому можна приготувати легку вечерю зі смажених огірків. І цього буде достатньо. На смак страва схожа на цукіні, а для тих, хто мріє схуднути, стане справжньою знахідкою.

Вам знадобиться:

  • 400 г огірків;
  • 2 зубці часнику;
  • 1 ст.лож. кунжуту;
  • 1 дрібка солі;
  • 1 дрібка перцю чілі;
  • 2 ст.лож. олії;
  • 1 ст.лож. соєвого соусу;
  • 2 ст.лож. крохмалю.
Смажені огірки з часником та кунжутом

Огірки для смаження обирайте свіжі, з тонкою шкуринкою. Вона не повинна бути гіркою. Вимийте овочі разом із зеленню та промокніть паперовим рушником. Огірки наріжте товстенькими смужками.

Шкуринку знімати взагалі не потрібно. Тільки якщо вона занадто тверда та гірка, можете зрізати. Але шматочки огірків від цього можуть розвалитися. Пересипте нарізані огірки у друшляк і присоліть.

Смажені огірки з часником та кунжутом

Перемішайте та залиште на пів години. Це потрібно, щоб сіль витягнула зайву вологу з огірків. Так їх легше буде посмажити. Зубці часнику обчистьте й розріжте вздовж на 4-6 пластин.

Огірки легенько відтисніть від зайвої вологи. Ще раз промокніть паперовим рушником. Занурте у мисочку з крохмалем й обваляйте зусібіч. На пательню влийте олію (можете брати соняшникову або оливкову). Поставте на вогонь.

Смажені огірки з часником та кунжутом

Коли розігріється достатньо, першим ділом підсмажте часник. Коли він набуде легкого золотавого відтінку, шматочки за допомогою чайної ложки дістаньте й покладіть окремо. А на сковорідку викладіть огірки.

Спочатку смажте на сильному вогні. Коли утвориться золотава скоринка, переверніть на інший бік, трішки прикрутіть вогонь і смажте до готовності. Влийте соєвий соус. Присипте кунжутом і перемішайте.

Смажені огірки з часником та кунжутом

Додайте перець чілі, якщо любите гострі страви. Можете проігнорувати цей пункт узагалі. Залиште на слабкому вогні, допоки випарується більшість соусу. Смажений часник подрібніть і поверніть до огірків.

Викладіть смажені огірки на тарілку й присипте подрібненою зеленню кропу та зеленої цибулі. Смажені огірки смакують гарячими, але їх можна вживати й в холодному вигляді.

Популярне

Схожі статті

Де сьогодні Віктор Андрієнко, український батько “Шоу довгоносиків”: він тривалий час працював на росіян

Сьогодні Віктор Андрієнко — це не просто актор, а людина, яка пройшла складний шлях, залишившись улюбленцем глядачів різних поколінь — як тих, хто пам'ятає "Шоу довгоносиків", так і молоді.

Павло Зібров з нагоди 30-ї річниці ніжно та романтично звернувся до коханої жінки: “Наші долі повінчані”

Як відомо, шлюби укладаються на небесах. Для когось ця фраза є досить банальною, заїждженою, тільки не для родини Марини та Павла Зібрових, які днями відсвяткували круглу дату свого вінчання.

Класика, що пережила час! Популярний рецепт свекруха привезла з Іспанії і здивувала: хек у зеленому соусі

Серед багатого кулінарного спадку Іспанії є страви, які підкорили серця гурманів по всьому світу. Однією з таких є хек в ароматному зеленому соусі.