Смачніші за біляші та чебуреки: завжди вдалі картопляні пиріжки з м’ясом “як пух”. Рецепт тіста на відварі

Пухкі, ароматні, ніжні пиріжки – ви точно таких ще не коштували. Унікальний рецепт, із використанням картопляного відвару. Спробуйте приготувати – не зможете відірватись.

Інгредієнти:

  • 400-500 г борошна
  • 250 мл картопляного відвару
  • 1 шт яйця
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 0.5 ч.л. солі
  • 0.5 ч.л. цукру
  • 10 г пресованих дріжджів

Начинка:

  • 200 г м’яса
  • 3 шт цибулі
  • Сіль, спеції – за смаком

Спосіб приготування:

Начинка у вас може бути будь-якою – картопля, капуста, м’ясо – що забажаєте.

Аби приготувати тісто, беремо велику місткість та наливаємо в неї 250 мл картопляного відвару, він має бути теплим, вище кімнатної температури. Додаємо до нього 10 грамів свіжих дріжджів і перемішуємо.

Завдяки додаванню відвару, ми отримуємо особливу повітряність тіста.

Солимо, додаємо 0.5 столової ложки цукру, 1 яйце і все ретельно перемішуємо. Потім просіяне борошно потрібно додати частинами та все перемішати до однорідної маси.

Додаємо потім 2 столові ложки рослинної олії й знову перемішуємо. Далі можемо замішувати тісто вже руками. Коли наше тісто готово – накриваємо його харчовою плівою та залишаємо відпочити на годину у теплому місті, аби тісто піднялось.

Для начинки смажимо 3 невеликі цибулі до золотистої скоринки та потім додаємо до них 200 грамів відвареного м’яса, яке було подрібнено на м’ясорубці або на блендері. Додаємо сіль та спеції до начинки, перемішуємо та смажимо ще пару хвилин.

Коли наше тісто піднялось – починаємо формувати самі пиріжки. Змащуємо поверхню рослинною олією та викладаємо тісто. Нам потрібно його розділити навпіл. І кожну частину потім ще на 4-5 частин.

Можна не використовувати скалку та розрівняти тісто руками, викладаємо всередину пиріжечка начинку та защіпуємо тісто з обох сторін між собою, формуючи пиріжечок. Відкладаємо кожний готовий окремо під харчову плівку.

Потім все пиріжечки смажимо на пательні. У великій кількості олії, на середньому вогні протягом декількох хвилин з кожної сторони – вони повинні мати золотисту скоринку.

Коли пиріжечки обсмажені – викладаємо їх на кухонний папір, аби позбутися зайвого жиру. Можна пробувати та смакувати – пиріжки вийшли хрумкі, пухкі та м’які. Пробуйте готувати – нехай смакує!

Рецепт приготування пиріжків з м'ясом на відварі
Рецепт приготування пиріжків з м’ясом на відварі. Фото: YouTube-канал Alina FooDee

Популярне

Схожі статті

Як виглядає мама Марії Яремчук: це друга дружина Назарія Яремчука, яка живе у Чернівцях. Фото жінки

Вона вийшла заміж за легендарного українського співака та народила від нього доньку, яка пішла стопами свого батька. А ось що відомо про неї – жінку, яка присвятила рідним життя?

Найкоротші шлюби в українському шоу-бізнесі: Могилевська розлучилася через рік, а Гросу – через 4 місяці

На власних весіллях, вони давали клятву прожити з чоловіком все життя. Та дуже скоро порушили цю обіцянку. Могилевська, Гросу та інші артистки розійшлися з коханими менше ніж за рік після весілля.

Обтислий ромпер на двох дружинах Остапчука: Горняк обтягнула плаский прес, а Полтавська – вагітний животик

Колишня та нинішня дружини Володимира Остапчука помірялись, у кого наряд вийшов ефектнішим і стильнішим – вагітна Катерина Полтавська та струнка Христина Горняк.