facebook

“Картопелька не проста, а медова”: що додати під час запікання бульб, щоб вони стали фантастично смачними

Картоплю люблять усі. Готують її по-різному. Якщо один раз спробуєте запекти картопельку в духовці з медом, цей рецепт стане вашим фірмовим, а гості завжди записуватимуть.

Вам знадобиться:

  • 800 г картоплі;
  • 2 гілочки чебрецю;
  • 1 лавровий лист;
  • 2 ст.лож. меду;
  • 2 ст.лож. олії;
  • 1 ст.лож. розмарину;
  • 1 ст.лож. горошків духмяного перцю;
  • 0,5 ч.лож. горошків чорного перцю;
  • 1 ч.лож. морської солі.
Медова картопля у духовці

Щоб приготувати картоплю з медом у духовці, обирайте бульби середнього розміру. Ретельно вимийте картоплини під проточною водою з металевою губкою. Перекладіть у каструлю. Відваріть із чебрецем та духмяним перцем, лавровим листком та сіллю до напівготовності – близько 15 хвилин.

Медова картопля у духовці

Воду злийте. Картоплі дайте прохолонути. Після чого зніміть шкуринку. Викладіть обчищені бульби в форму для запікання. Полийте олією та медом. Перемішайте. Запікайте у духовці, яку попередньо розігрійте до 200 градусів.

Щоб з’явилася золотава скоринка, орієнтовно піде 25 хвилин. Все залежить від особливостей вашої духовки, тому контролюйте процес запікання, щоб не перетримати. Побачите, що картопля готова, відразу вимикайте.

Медова картопля у духовці

Час від часу форму діставайте, а картоплю перемішуйте. Подрібніть сушений розмарин, чорний перець горошком та морську сіль у млині. За 5 хвилин до готовності присипте картоплю сумішшю цих спецій.

Салат до медової картоплі у духовці

До медової картопельки чудово пасуватиме салат зі смаженого кабачка з помідорами. Овоч вимийте та наріжте кружальцями. Обсмажте їх на олії з обох боків. На таріль викладіть кружальця помідорів.

Змастіть їх майонезом із часником та зеленню. Зверху покладіть по одному смаженому шматочку кабачка. Ще раз змастіть майонезним соусом. Прикрасьте гілочками кропу чи петрушки.

Популярне

Схожі статті

Котлети більше не смажу, бо не маю часу, а от курочку під шубкою запікаю 30 хвилин: дешево, ситно, смачно

Хтось скаже: "Зараз ні в кого на готування часу немає, але є на візажиста, масажиста, манікюр, ТікТок та YouTube". А ми відповімо: "А чом би й ні, якщо з цим рецептом і сім'я сита, і жінка вільна!"

В Олі Полякової тепер власний професійний конюх: співачка розповіла, яку професію опанувала молодша донька

Мати-зірка, що звикла до спалахів камер, червоних доріжок та запальних хітів, і її молодша донька – це як ніч і день. Аліса відрізняється від інших щирим та природним підходом до життя.

Навіть ті, хто гарбуза не полюбляє, цю страву обожнюють: ароматна запіканка з сиром — фаворит цієї осені

Якщо при слові "гарбуз" ви уявляєте хелловінську ліхтарню чи кашу з дитинства, яку намагались уникати, то ця запіканка здатна змінити ваші упередження! 

Заповіт Назарія Яремчука не виконав: друг легенди української естради відгорнув завісу прихованої історії

Назарій Яремчук — голос, який навіки залишився в серцях мільйонів українців, з тих, хто став символом національної естради. Але за сценою була й інша сторона його життя, більш інтимна та прихована.

Я не думала, що можна приготувати картоплю так: із соковитою начинкою в середині, страва не вимагає гарнірів

Це не деруни й не пиріжки, а ідеальний варіант на вечерю, сніданок або перекус, коли хочеться поєднати смак картоплі та соковитої начинки в одному рецепті.

Дякуючи сусідам: Маша Єфросиніна більше не може подорожувати країнами світу. Як обмежили волю телеведучої

Маша Єфросиніна, українська телеведуча, відома своєю активною позицією та гострим словом, і не могла подумати, що її свобода пересування буде так несподівано обмежена.