Я в захваті від них! Бабуся навчила солити огірки на зиму. Холодний спосіб: без оцту та окропу

Смачні квашені огірки як з бочки дуже легко зробити у домашніх умовах. За цим рецептом вони виходять хрумкими, мають дуже приємний смак і зберігаються навіть при кімнатній температурі.

Зараз якраз в розпалі сезон огірків. Саме час робити заготовки на зиму і консервувати та квасити огірочки.

Варто відзначити, що квашені овочі набагато корисніші маринованих. У них немає консервантів, таких як оцет. Натомість, квашені овочі багаті корисними речовинами, які добре впливають на шлунково-кишковий тракт.

Пропонуємо до вашої уваги дуже вдалий рецепт квашених огірків, які просто готуються і виходять дуже смачними. Ні оцету, ні кип’ятку у цьому рецепті немає. Також такі огірки не потрібно стерилізувати.

Необхідні інгредієнти:

(на 3-літрову банку)

  • огірки
  • сіль – 2 ст. л;
  • порошок гірчиці – 2 ст. л;
  • часник – 1 головка;
  • перець горошком – 15 шт;
  • зелень для консервації.

Спосіб приготування:

Для цього рецепту ви можете взяти як маленькі огірочки, так і огірки середнього розміру. Їх потрібно добре помити і відрізати хвостики.

На дно трьохлітрової банки викладаємо зелень для консервації: листя хрону, кріп, листя смородини. Туди ж відправляємо перець горошком і половину головки часника. Часник потрібно очистити і нарізати шматочками.

Далі у банку щільно викладаємо підготовлені огірки.

Рецепт квашених огірків на зиму без оцту, кип'ятку і стерилізації
Рецепт квашених огірків на зиму без оцту, кип’ятку і стерилізації

Коли банка буде повною, наверх викладаємо ще півголовки нарізаного часнику, сіль, порошок гірчиці і акуратно заливаємо все холодною водою.

Накриваємо банку капроновою кришкою і добре стряхуємо банкою щоб сіль та гірчиця розійшлися у воді.

Рецепт квашених огірків на зиму без оцту, кип'ятку і стерилізації
Рецепт квашених огірків на зиму без оцту, кип’ятку і стерилізації

Залишаємо огірки при кімнатній температурі на добу. Після цього банку знову встряхуємо і відносимо у погріб, чи кладовку, де огірки можуть зберігатися до наступного сезону.

Огірочки за цим рецептом виходять дуже смачними, хрумкими і пікантними. Гірчиця тут слугує консервантом і допомагає огіркам довго зберігатися. Крім того, гірчиця дає приємну пікантність та гостринку.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Як виглядає мама Марії Яремчук: це друга дружина Назарія Яремчука, яка живе у Чернівцях. Фото жінки

Вона вийшла заміж за легендарного українського співака та народила від нього доньку, яка пішла стопами свого батька. А ось що відомо про неї – жінку, яка присвятила рідним життя?

Найкоротші шлюби в українському шоу-бізнесі: Могилевська розлучилася через рік, а Гросу – через 4 місяці

На власних весіллях, вони давали клятву прожити з чоловіком все життя. Та дуже скоро порушили цю обіцянку. Могилевська, Гросу та інші артистки розійшлися з коханими менше ніж за рік після весілля.

Обтислий ромпер на двох дружинах Остапчука: Горняк обтягнула плаский прес, а Полтавська – вагітний животик

Колишня та нинішня дружини Володимира Остапчука помірялись, у кого наряд вийшов ефектнішим і стильнішим – вагітна Катерина Полтавська та струнка Христина Горняк.