facebook

Я в захваті від них! Бабуся навчила солити огірки на зиму. Холодний спосіб: без оцту та окропу

Смачні квашені огірки як з бочки дуже легко зробити у домашніх умовах. За цим рецептом вони виходять хрумкими, мають дуже приємний смак і зберігаються навіть при кімнатній температурі.

Зараз якраз в розпалі сезон огірків. Саме час робити заготовки на зиму і консервувати та квасити огірочки.

Варто відзначити, що квашені овочі набагато корисніші маринованих. У них немає консервантів, таких як оцет. Натомість, квашені овочі багаті корисними речовинами, які добре впливають на шлунково-кишковий тракт.

Пропонуємо до вашої уваги дуже вдалий рецепт квашених огірків, які просто готуються і виходять дуже смачними. Ні оцету, ні кип’ятку у цьому рецепті немає. Також такі огірки не потрібно стерилізувати.

Необхідні інгредієнти:

(на 3-літрову банку)

  • огірки
  • сіль – 2 ст. л;
  • порошок гірчиці – 2 ст. л;
  • часник – 1 головка;
  • перець горошком – 15 шт;
  • зелень для консервації.

Спосіб приготування:

Для цього рецепту ви можете взяти як маленькі огірочки, так і огірки середнього розміру. Їх потрібно добре помити і відрізати хвостики.

На дно трьохлітрової банки викладаємо зелень для консервації: листя хрону, кріп, листя смородини. Туди ж відправляємо перець горошком і половину головки часника. Часник потрібно очистити і нарізати шматочками.

Далі у банку щільно викладаємо підготовлені огірки.

Рецепт квашених огірків на зиму без оцту, кип'ятку і стерилізації
Рецепт квашених огірків на зиму без оцту, кип’ятку і стерилізації

Коли банка буде повною, наверх викладаємо ще півголовки нарізаного часнику, сіль, порошок гірчиці і акуратно заливаємо все холодною водою.

Накриваємо банку капроновою кришкою і добре стряхуємо банкою щоб сіль та гірчиця розійшлися у воді.

Рецепт квашених огірків на зиму без оцту, кип'ятку і стерилізації
Рецепт квашених огірків на зиму без оцту, кип’ятку і стерилізації

Залишаємо огірки при кімнатній температурі на добу. Після цього банку знову встряхуємо і відносимо у погріб, чи кладовку, де огірки можуть зберігатися до наступного сезону.

Огірочки за цим рецептом виходять дуже смачними, хрумкими і пікантними. Гірчиця тут слугує консервантом і допомагає огіркам довго зберігатися. Крім того, гірчиця дає приємну пікантність та гостринку.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?

Одні просять, щоб було що випити, інші – коней: що є у райдері Полякової, Каменських та інших артистів

Кожен артист висуває певні вимоги до організаторів концерту, куди їх запрошують. Ці вимоги називаються райдер. Окрім звичайних речей деякі артисти замовляють щось дійсно неординарне.

Дружина Романа Сасанчина, який переміг у “Голосі країни 10”, виплеснула свої емоції: “Дикий істеричний плач”

За родинним життям Романа Сасанчина стежить чимало людей після того, як молодик здобув перемогу в "Голосі країни". Дружина Іванна теж частенько виходить на зв'язок, розповідаючи про власні проблеми.

“Квартет вкупі”: Юрій Горбунов і Катерина Осадча замилували мережу цим фото. Дітки схожі, як 2 краплі води

Знаменитий український телеведучий Юрій Горбунов замилував мережу світлиною з родиною у повному складі. Ведучий не часто ділиться особистим життям, тому фото викликало безліч відгуків у мережі.

Зірка “Дизель Шоу” Яна Глущенко згадала жінку, за якою плакала вся країна: Марини Поплавської немає 6 років

20 жовтня 2018 року назавжди стало для акторів "Дизель Шоу" чорним днем. Адже саме тоді водій автобуса, в якому поверталися з гастролей, не впорався з керуванням. Підсумок став трагічним.