Літній ранок починаємо з омлету, але не зі звичайного, а кабачкового: чоловік, діти наминають за обидві щоки

Якщо домашні відмовляються їсти на сніданок омлет з яєць, здивуйте їх незвичною стравою. Підсмажте яйця разом із кабачками. Готується страва дуже просто, натомість смак кардинально різниться.

Вам знадобиться:

  • 500 г кабачків;
  • 80 г цибулі;
  • 8 яєць;
  • 1 ч.лож. олії;
  • 1 пучок зелені;
  • 0,2 ч.лож. солі.
Кабачковий омлет на сніданок

Для приготування омлету з кабачків, знадобиться велика сковорідка. Овочі краще брати молоденькі з тоненькою шкуринкою та без насіння. Якщо у вас перезрілі кабачки, тоді шкуринку доведеться зняти, а сформоване насіння вирізати.

За бажанням можете підсилити овочеву масу болгарським перцем, гарбузом, капустою – цвітною чи броколі. Не треба лише додавати баклажан, бо від нього яйця набудуть неапетитного сірого відтінку.

Кабачковий омлет на сніданок

Кабачки вимийте, витріть насухо паперовим рушником. Натріть на тертушці. Відтисніть сік, що виділився. Цибулину почистьте, вимийте, просушіть. Наріжте дуже дрібно. Можете навіть натерти на тертушці.

Зелень промийте під краном, дайте просохнути. Дрібно наріжте ножем. Пательню з товстим дном, бажано чавунну, поставте на вогонь. Влийте трохи олії. Викладіть кабачок та цибулю.

Кабачковий омлет на сніданок

Прикрутіть вогонь до мінімуму – нехай овочі нагріваються повільно. Тушіть 10 хвилин. За цей час сік із кабачків має випаруватися по максимуму. Допоки овочі тушаться, візьміться до яєць.

Розбийте їх у глибоку миску. Посоліть. Додайте зелень. Можете брати будь-яку – кріп, петрушку, базилік, кінзу. Або зробіть зелену суміш. Збийте масу вінчиком до однорідності.

Кабачковий омлет на сніданок

Влийте яйця до тушкованих кабачків. Нехай трішки підсмажаться. Коли знизу з’явиться золотава скоринка, прикладіть тарілку по діаметру пательні й переверніть на неї омлет. Потім акуратно поверніть на сковорідку не підсмаженим боком донизу.

Накрийте кришкою та смажте ще 10 хвилин. Після чого можете перекладати на тарілку й подавати до столу, порізавши на трикутні шматочки ножем для піци. За бажанням, можете додати 60 г натертого сиру.

Його викладайте разом із яйцями. Якщо хочете, щоб страва нагадувала піцу, тоді доведеться всипати ще 80 г борошна у натерті кабачки. Тим, кому складно перевертати омлет, і здається, що він зламається, раджу поставити підсмажені кабачки з залитими яйцями в духовку, розігріту до 180 градусів. 15-20 хвилин, і сніданок готовий без будь-якого вашого втручання.

Популярне

Схожі статті

Як виглядає мама Марії Яремчук: це друга дружина Назарія Яремчука, яка живе у Чернівцях. Фото жінки

Вона вийшла заміж за легендарного українського співака та народила від нього доньку, яка пішла стопами свого батька. А ось що відомо про неї – жінку, яка присвятила рідним життя?

Найкоротші шлюби в українському шоу-бізнесі: Могилевська розлучилася через рік, а Гросу – через 4 місяці

На власних весіллях, вони давали клятву прожити з чоловіком все життя. Та дуже скоро порушили цю обіцянку. Могилевська, Гросу та інші артистки розійшлися з коханими менше ніж за рік після весілля.

Обтислий ромпер на двох дружинах Остапчука: Горняк обтягнула плаский прес, а Полтавська – вагітний животик

Колишня та нинішня дружини Володимира Остапчука помірялись, у кого наряд вийшов ефектнішим і стильнішим – вагітна Катерина Полтавська та струнка Христина Горняк.