Швидке дріжджове тісто для пиріжків, які не черствіють на наступний день

Ідеальний рецепт дріжджового тіста для пиріжків. Воно не липне до рук і не пристає до поверхонь. Пиріжки виходять пишними і м'якими, як пух.

Інгредієнти:

  • тепле молоко – 250 мл
  • сухі дріжджі – 10 г
  • цукор – 2 ст. л
  • сіль – 1 ч. л
  • яйце – 1 шт.
  • рослинне масло – 6 ст. л
  • борошно – 500 г

Спосіб приготування:

  1. Тепле молоко з’єднати з дріжджами, цукром, сіллю, яйцем і рослинним маслом. Зверніть увагу, що яйце має бути кімнатної температури. Перемішати все до однорідності.
  2. Потім додати приблизно 400 г борошна і перемішати спочатку лопаткою. Потім вимішувати тісто на столі, додаючи при необхідності ще 50-100 г борошна. Тісто має вийти м’яким, не липнути ні до рук, ні до столу.

    Тесто для пирожков
    Тісто для пиріжків
  3. Готове тісто перекласти в миску, припудривши її борошном. Накрити харчовою плівкою, обмотати махровим рушником. Духовку попередньо прогріти до 180 ℃ і вимкнути, потім поставити тісто в духову шафу на 20-25 хвилин. Після цього дістати дріжджове тісто, перекласти на стіл, накрити харчовою плівкою і дати 5 хвилин відпочити.

    Дрожжевое тесто для пирожков
    Дріжджове тісто для пиріжків

З такого дріжджового тіста можна приготувати смачні пиріжки або пиріг. Для начинки підійдуть яйця або капуста.

 ""

Схожі статті

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.

Відміряю всього по 12 ложок і отримую неймовірно смачне та повітряне “диво” до чаю: за 30 хвилин управляюсь

Для приготування смачного десерту не обов'язково розводити велике готування і брати багато інгредієнтів. Сьогодні ми підготували рецепт дуже простого, ніжного і соковитого шоколадного торта з кремом.