facebook

“Взимку готую перше без проблем!”: борщова заправка вже заготовлена й чекає свого часу в банці на поличці

Заправку для борщу бажано підготувати в достатній кількості, бо ще не відомо, якими будуть узимку ціни на бурячок та моркву. За 10 хвилин до готовності покладете до каструлі, й перша страва готова.

Вам знадобиться:

  • 100 г моркви;
  • 100 г буряка;
  • 100 г цибулі;
  • 2 зубці часнику;
  • 1 скл. томатного соку;
  • 1 ч.лож. солі;
  • 1 ч.лож. цукру;
  • 1 дрібка сухих спецій;
  • 5 ст.лож. олії;
  • 10 мл оцту.
Заготівля борщової заправки на зиму

Щоб приготувати заправку для борщу на зиму, обчистьте овочі від шкуринок та лушпиння. Ретельно вимийте. Цибулю наріжте дрібними кубиками й відправте на пательню, яку попередньо розігрійте з олією.

Заготівля борщової заправки на зиму

Смажте на середньому вогні, помішуючи, щоб не підгоріло. Буряк та моркву наріжте невеликою соломкою. Коли цибуля стане прозорою, додайте ці овочі. Можете прокрутити помідори або візьміть готовий томатний сік.

Заготівля борщової заправки на зиму

Додайте в нього цукор та сіль. Коли овочі стануть м’якими, залийте їх томатом. Вогонь прикрутіть до мінімуму, накрийте кришкою й потушіть пів години. Всипте сухі спеції. За 10 хвилин до готовності додайте оцет і пропущений крізь прес часник.

Допоки борщова заправка тушитиметься, простерилізуйте банки, щоб вони були теплими. Розкладіть овочеву масу по слоїках і відразу закрутіть кришками. Переверніть та укутайте тепло. Залиште холонути.

Заготівля борщової заправки на зиму

Інгредієнти вказано на 0,5 л банку. Тож збільшуйте кількість овочів пропорційно. Можете не закручувати банки, а розкласти борщову заправку по пакетах та відправити до морозилки.

За бажанням, додавайте до базових продуктів солодкий перець, селеру чи квасолю. Коли взимку готуватимете борщ, то солити його вже не буде потреби. Якщо вам більше подобаються натерті на тертушці овочі, то так і робіть.

Популярне

Схожі статті

Чому Даша Астафʼєва неодружена і не має дітей: найкрасивіша жінка України чесно розповіла про особисте життя

Даша Астафʼєва цього року відсвяткувала своє 39-річчя, проте актриса та модель досі офіційно неодружена, та не має дітей. Чому доля знаменитості та найкрасивішої жінки країни склалася саме так?

Мірошниченки зворушливо привітали названу доньку з 9-річчям і розсекретили, що подарували: “Терпляче чекала”

9-річна Ангеліна вперше відсвяткувала день народження в колі родини, а не в дитячому будинку. Тімур та Інна Мірошниченки влаштували справжнє свято для дівчинки.

“Сором”: Настя Каменських викликала неоднозначну реакцію відвертістю. Відкрила огляд на усе і навіть більше

Відома співачка Настя Каменських нещодавно ошелешила публіку новою світлиною в соціальних мережах. Проте користувачі зовсім не захоплювалися красою артистки, а скоріш – навпаки.

“Вона сказала “Так”: Melovin неочікувано зробив пропозицію дівчині – обличчя щасливиці приховав за кадром

Ще зовсім недавно Melovin скаржився на нещасливе кохання, раніше робив пропозицію заміжній жінці. А тепер похвалився обручкою, яку подарував невідомій красуні.

“Тепле море, кохання”: старша донька Мозгової та Пономарьова насолоджується життям разом з обраницею

Ні для кого не секрет, що старша донька Олени Мозгової та Олександра Пономарьова Зоя виросла й обрала собі до пари не чоловіка, а дівчину. Нині пара закоханих відпочиває в Албанії.

Зізнання в коханні та 25 червоних троянд: відомий ведучий зізнався у коханні Златі Огнєвіч під час ефіру

Ведучий "Люкс ФМ" Артур Адамов неодноразово наголошував в ефірі, що неабияк симпатизує Златі Огнєвіч. Справи дійшли до того, що закоханий чоловік відправив співачці відразу 25 червоних троянд.